rusal007 Napisano 27 Listopad 2008 Autor Napisano 27 Listopad 2008 Witam! Zamieszczam prowizorycznie zlepioną mapkę. Mam odniosnie tych terenów kilka pytan. Czy moze ktos z WAS wie czy na tych wlasnie terenach mialy miejsce jakies dzialania militarne?? w Miejscowosci Drwały (czarna plama blizer Wyszogródu)jest bardzo duzo okopów w tym stanowiska CKM na wzgórzach pieknie zachowane ale nic tam nie ma (tzn. to moje początki poszukiwan ale nic nie piszczy;/) Dalej... miejscowosc Kępa polska znow okopy... 5 kulek w jednej lini wiec pewnie 1 seria z broni maszynowej... dalej. miejscowosc Niesluchowo tu troszke wiecej bo 1 srebrna KOPIEJKA... Miejscowosc Białobrzegi znów piekne okopy i nic... Byłem juz na kilku wyprawach. Okopy sa fajnie zachowane ale efekty poszukiwań marne;/ Czy na tych terenach cos sie dzialo?? Pozdrawiam ;]rusal007
rusal007 Napisano 29 Listopad 2008 Autor Napisano 29 Listopad 2008 Ktos ma moze jakies info na ten temat??
Eko Napisano 29 Listopad 2008 Napisano 29 Listopad 2008 Jeśli są okopy to napewno coś się działo... tylko nie szukaj w okopach bo w rosyjskich okopach to znajdziesz wiadro i ewentualnie piecyk lub też co jest rarytasem zardzewiałą blachę. Szukaj trochę dalej od okopów tzn na przeciwko nich, widzę , ze mieszkasz po stronie rosyjskiej Bugu wiec powinieneś się przejść na drugą stronę bo tam stacjonowali niemcy.Mam chyba jakieś 2 mapki z neta, może Ci się przyadzą.http://img525.imageshack.us/my.php?image=mapagd9.jpgTu masz ustawienie wojsk nad Bugiem, może znajdziesz swoje miasto i nałożysz mapkę I to chyba tez Bughttp://img136.imageshack.us/my.php?image=crt07qo4.jpg
elpasys Napisano 29 Listopad 2008 Napisano 29 Listopad 2008 Na tym terenie we wrześniu 1939, w czasie Bitwy nad Bzurą" znajdowały się pozycje niemieckie. W ten sposób Niemcy zablokowali możliwośc przedostania się na wschodni brzeg Wisły polskiemu wojsku, skupionemu w okolicy Sochaczewa.
Eko Napisano 29 Listopad 2008 Napisano 29 Listopad 2008 Przepraszam, pomylilem Wisłę z Bugiem :D źle skojarzyłem sorry jeszcze raz :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.