Skocz do zawartości

Walki przy autostradzie Żary-Wrocław ?

szajka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy ktoś ma może jakieś info na ten temat widziałem kilka zdjeć ale to spod Zgorzelca rozbitych t-34 i sprzetu niemieckiego a czy na odcinku Żary-Wrocław było podobnie ??
Napisano
heheh literowka ale w sumie to prawda bo z autostrada to malo ma wspolnego patrzyłem na mapach cosik sie tam przemieszczało ale czy jakies potyczki były ??? moze ktos wie
Napisano
No własnie zalezy jaki rejon-Zary i Wrocław to dwie miejscowosci w dosc sporej odległosci od siebie.W rejonie jednej działo sie sporo,a w rejonie drógiej równiez.Pomiedzy tymi miejscowosciami tez.Dlatego nalezy podac bardziej precyzyjnie.
Napisano
Witka
Ciekawe po co komu T-34 tego na złomie od cholery .Prawdo podobnie koło jeżeli chodzi o Zarski odcinek miejscowość Grotów znajdował się główny sztab dowodzenia (sowiecki)w czasie wyzwalania terenów miedzy Bobrem a Nysą tak sobie odpoczywali troszeczkę .Przy autostradzie to chyba jednak rejony Świętoszowa były by ciekawe. Cos takiego jak miejscowość Pstrąże.
Napisano
a boysss to tylko ty tak myslisz a po drugie pytam o rejon a nie o miejscowke z dokladnoscia do cm jak to jest zawsze w twoim przypadku :P
Napisano
wiarz mi ze mam cie po dziore w .... i całe szczescie ze wymienieni przez ciebie ludzie milcza bo bylo by ci naprawde głupio wybielaj sie dalej

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie