figurant Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Jesli to prawda (a cos mi sie to nie widzi) to fajny pomysl, ale... bagnet jak bagnet ,ale niech wznowia lepiej produkcje kbk wz 29 ! No jak bagnet to i kbk do niego musi być ,no nie ?
stangret Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 figurant. Jednak to prawda. Chłopaki są już po rozmowach z Prezesem FB Radom i jest wstępna akceptacja tego ciekawego pomysłu. Chodzi jednak o zainteresowanie ze strony ewentualnych nabywców. Od taki sondaż rynku.
huk 100 Napisano 26 Listopad 2008 Autor Napisano 26 Listopad 2008 figurant no ! i jeszcze hałery wz.31 , odgłosy walki w konserwie i onuce ! :):)
Argonauta Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 Figurat powiedz mi tylko po co ??? calkiem sporo tych karabinkow pokazuje sie na zachodnich rynkach kolekcjonerskich i nie sa jakos drastycznie drogie.Teoretyzujac radomskie repliki mausera wz 29, gdyby powstały spokojnie beda oscycowac cenowo w granicach 3-4 tys złotych czyli tyle co sredniej klasy sztucer mysliwski do technologia produkcji niemal identyczna.......... jak za replike to kiepska oferta.
figurant Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 Po co ? Niech juz sie martwia jak zrobia :) Niech nasza Kompanie honorowa Wojska Polskiego przezbroja w nie. A post sowieckie SKS wyrzuca na złom ... No jak czcic II RP to po całosci... Szwejostwo nauczylo sie chwytow na SKS ,naucza sie i na kbk wz 29... Ale to sa moje takie zyczenia ,jakby powiedzial Tusk mozesz sobie chcieć"
herrmateuss Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 Co do tych obrzydliwych SKS to sie zgadzam wszyscy zrobili z tym porzadek tylko u nas sie bawia z tym złomem moim marzeniem byłby Kbsp wz.38 M ale jeszcze ja zdechne a moje dzieci beda Kampanie honorową z radzeckimi grzmiącymi kijami"
huk 100 Napisano 26 Listopad 2008 Autor Napisano 26 Listopad 2008 panowie ! poważni ludzie pytają o bagnet i opinie na jego temat ! Życzenia również ! ale tylko na ten temat ! widzę ze pewni ludzie nie potrafią docenić grupy zapaleńców którzy coś chcą zrobić właśnie dla was ! proszę moderatora o wycinanie nie na temat i zbędnych dyskusji –pozdro
herrmateuss Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 Co do bagnetu to jestem żywo zainteresowany i mam nadzieje ,że jego jakość nie bedzie odstawała od innych produktów z Radomia.
huk 100 Napisano 26 Listopad 2008 Autor Napisano 26 Listopad 2008 Moje życzenie jest takie –bagnet ma wyglądać jak oryginalny –niech posiada wszystkie bicia jak w oryginale –z jednej strony głowni orzeł -1939 ? F.B.Radom ? -z drugiej strony jeżeli seria ma być limitowana numer kolejny łamany np. przez rok nowej produkcji /09 ? -ja wole polerowany –pozdro
dominiczeq Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 A moje zdanie jest takie - PO CO TO KOMU? Z całym szacunkiem albo jesteście bardzo bogaci z domu albo może jesteście członkami rad nadzorczych? Kto z rekonstruktorów kupi replikę za 450zł? Chyba by go pogięło...Za połowę tej kwoty ma oryginał w co najmniej przyzwoitym stanie. A bagnet to nie mundur - nie zniszczy się w czasie pokazów i rekonstrukcji, może być oryginał. Dla mnie chore. To moje subiektywne zdanie. Pozdrawiam.
NEPTUNAK Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 tak jak powyżej. Za replikę trochę dużo, po drugie seria limitowana ma swoje plusy i minusy. Pierwsza to podbicie ceny, a ta druga zła to mało osób będzie mieć możliwość zakupienia takiej pamiątki. Szczególnie grupy rekonstrukcyjne i kolekcjonerzy tego mniejszego formatu. A jeśli by pościli większą partie tak na próbę to morze zainteresowali by w ten sposób większą ilość osób kawałkiem historii wojskowości polskiej.
stangret Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 Seria limitowana to znaczy w ilości wystarczającej aby zaspokoić potrzebę rynku. Nie myślicie chyba że będzie to produkcja ilosciowo taka jak oryginału. Co do ceny to dlatego taka że koszty wznowienia produkcji plus koszta kooperantów (żabka, okładziny) są dosyc wysokie. To ma być pożądny bagnet z zachowaniem wszelkich norm a nie jakaś garażowa robota.
... Napisano 26 Listopad 2008 Napisano 26 Listopad 2008 Jeżeli miałaby być replika, to najlepiej, jak słusznie zauważył jeden z przedmówców, bagnetu majowego", ale, na miły Bóg, jak ma byc wiernie, to polerowany, a nie oksydowany. pozdrawiam
huk 100 Napisano 27 Listopad 2008 Autor Napisano 27 Listopad 2008 ceny bagnetów na dzień dzisiejszy -http://www.allegro.pl/search.php?string=bagnet+polski&buy=0&new=0&pay=0&personal_rec=0
huk 100 Napisano 27 Listopad 2008 Autor Napisano 27 Listopad 2008 http://www.allegro.pl/item487656621_polski_bagnet_majowy_o_uproszczonym_sygnowaniu.html dominiczeq napisz do gościa powiedz że kopie będą za 450 zeta to może ci pchnie za 200 jak pisałeś – mimo że aukcja jeszcze nie zakończona pozdro
huk 100 Napisano 27 Listopad 2008 Autor Napisano 27 Listopad 2008 dominiczeq nie dałem za niego 1000 zeta nie dałem 200 jak ty to sugerujesz nie dałem nawet 100.Więc rozumując tak jak ty mógłbym go poświęcić na rekonstrukcje . Dostałem go od kolegi który rozbierał dach w starej chałupie i znalazł go na belce wciśnięty pod deskę -nieczyszczony nie polerowany -wytarłem go tylko z brudu i ponownie nałożyłem smar -te brązowe odcienie na głowni i przy jelcu to nie rdza to właśnie smar – nie chciałem go do fotek usówać więc wygląda jak wygląda .wiem że chłopaki na forum mają lepsze egzemplarze -ale jak ty to powiedziałeś musiałbym być chory aby go używać do rekonstrukcji :)mój nie ma osłony ogniowej i jest sygnowany D/2 -pozdro http://www.wpk.p.lodz.pl/~bolas/main/uzbrojenie/bagnety/wz29.htm
huk 100 Napisano 27 Listopad 2008 Autor Napisano 27 Listopad 2008 rozjaśniłem troche fotke -bo coś ciemne wyszły -już spadam -pozdro
huk 100 Napisano 28 Listopad 2008 Autor Napisano 28 Listopad 2008 i co cisza ? to jednak chłopcy mieli racje -1000 szt.wystarczy ? :):)
Ptaku51 Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 Kolego huk 100,ja poprosze o dwie sztuki:)Będę miał prezent dla Ojca na 60 urodziny:)Pozdrawiam,M
szeregowy-sztuk Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 Ja zamawiam jeden ;) Bardzo fajny pomysl!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.