Skocz do zawartości

Wznowienie produkcji Bagnetu wz.29 w Fabryce Broni Radom !!

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 381
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Panowie,koledzy,nie ma tak żeby ktoś pisał do mnie o jakieś profity-nie,,,Ta sprawa jest dla całej Polski,i Polaków,a co do pierwszeństwa,to mają jak na razie goście którzy mi pomagają z FB-Radom,żeby było jasne-dla mnie to sprawa jest taka.Jak się zacznie,to każdy może sobie zakupić,,ot co.A co do zakładów na jakieś piwa,to jak się spotkamy w naszym gronie,to i nie jedno możemy wysuszyć-Pozdro-Czołgiem..
Napisano
Panie huk 100" proszę się w kolejkę nie wp....,znaczy się nie wpraszać dla jasności.Żartowałem oczywiście.Pewnie i tak bicia nie będą od nr jeden?
A tak wogóle to zainteresowani z całej Polski się zdziwią jak wyjdzie z Radomia ta partia produkcji owego banetu tego wzoru.(Ale to pozytyw dla Radomia)
Oczywiscie trzeba pamiętać kto zapoczątkował ten pomysł i być im wdzięcznym.Dobra więcej nie piszę bo zaraz bedzie mrowie" w postach.Pozdrawiam wszystkich militarystów.BOLO.
  • 2 weeks later...
Napisano
Przepraszam szanownych internautów chciałbym wyprostować poglądy panów z centralnej Polski ale kopie bagnetów wytwórni uzbrojenia w Radomiu i fabryki Perkun już od dawna są produkowane na prowincji na potrzeby grup rekonstrukcji historycznych września 1939r.
Napisano
Kolego-darpoj,nie piszę na razie bo Nadchodzi,i to wielkimi krokami,a jeśli będę wiedział konkrety,to od razu walę i to wielką LITERĄ-.A na razie nie chcę zapeszać,ot tak dla zasady,a może jestem zabobonny-?.Pozdro-CZOŁGIEM.
Napisano
Nie wiem dlaczego mój post z przed 3 dni się nie pojawił ale do wiadomości uczestników tego forum kopie bagnetów Radom i Perkun są produkowane od dawna na prowincji , dla grup rekonstrukcji historycznych września 1939r.
Napisano
witam...!...po prostu interesuje się każdą najdrobniejszą wiadomością która dotyczy adomiaka"...a wiadomości o jego wdrażaniu do wznowienia produkcji oraz przebiegu działań jakie są podejmowane przez FB Radom tylko podsycają oczekiwanie oraz wiarę że ujrzymy ich egzemplarze w swoich kolekcjach ...!
Napisano
ja tam czekam ...na prawdziwego adomiaka" rodem z \" FB Radom\" którego jakość nie będzie w niczym odbiegać od oryginału i będziemy mieli na to papier... a nie podróbę od kowalskiego" z piwnicy...!!!
i nie róbmy reklamy wytwórcom" kopii nie autoryzowanych od tego jest wątek bagnety-kopie; http://odkrywca-online.pl/bagnety-kopie,654064.html#654064
Napisano
kopie bagnetów Radom i Perkun są produkowane od dawna na prowincji , dla grup rekonstrukcji historycznych września 1939r."- czy można liczyć na dane odnośnie w/w replik? Tzn. gdzie i za ile można je nabyć?

Pozdrawiam,
Napisano
Jestem członkiem jednej z grup rekonstrukcji historycznej na potrzeby mojej grupy i przyjaciół produkuję szable i bagnety wszystkie materiały do ich produkcji pochodzą z odzysku głownie to odkuwki ze stali resorowej koszt wyprodukowania takiego bagnetu ze zdobycznych materiałów to 120 zł nie znajdziecie moich ofert na allegro ani na żadnej stronie, metaloplastyka to moje hobby na co dzień zajmuje się swoją pracą zawodową a co do tego czy są one idealne odpowiadam że nie ale nie po to są robione aby je umieścić na domowym ołtarzyku i modlić się do niego , ale po to by na imprezach nie wstyd było się z nimi pokazać ,Co do zdjęć to jak dorwę jakiś przyzwoity aparat to zrobię dokładniejsze zdjęcia .
Napisano
A propos wszystkie moje prace oprócz cechowania fabrycznego posiadają moje oznakowania i prawdziwy miłośnik militariów nie ma problemów z rozpoznaniem , Zdaję sobie sprawę że jest wielu powiedzmy sobie znawców tematu którzy kryjąc się za pseudonimami wyszydzają bliżnich za każdą inicjatywę , Bez nas szaraczków w kombinowanych mundurkach nie odbyłaby się żadna rekonstrukcja , Chciałbym zobaczyć imprezę z dziesiątkami statystów ubranych u Lanciera i ze sprzętem z FB Radom może moje dzieci lub wnuki tego doczekają ,lub stronę internetową napisaną przez fachowca o produkcji bagnetów ,a jak na razie co tam ja w porównaniu do inżynierów z FB i do ich parku maszynowego. Zaręczam jednak że jak bym był czerstwym chamem to robiłbym mniej bagnetów ale tak że ci co najwięcej krytykują rwaliby bez wahania. Pamiętajcie że najważniejsze to dążyć do ideału.
Napisano
Arminus dzieki za odpowiedź. Ja tez jestem członkiem GRH. Bałem się ze Twoje bagnety są sprzedawane na allegro itd. jako orginały, ale na szczescie w swoim popscie wszystko wyjaśniłeś, że są to repliki, sprzedawane po cenie repliki i nikt nie ma problemu z odróżnieniem ich od orginału. TAKIE inicjatywy jak najbardziej popieramy :) Tym bardziej popieramy wznowienie produkcji bagnetu wz.29 w F.B.
RADOM

A propo jakie są najnowsze wiesci w sprawie produkcji?
Pozdrawiam
Napisano

A propos oryginałów - mój radomiak wz.29 ma na jelcu numer 1615 Y a PERKUN - jak na foto . Radomiak się jeszcze moczy :) O co chodzi ? Otóż mam trochę niemieckich Mauserów i z wielu stron w necie mogę sprawdzić numery , sygnatury czy tzw. wafki i po przeczytaniu wielu fachowych postów pytam - czy ma ktoś wiadomości na temat sygnowania oryginalnych polaków - jakie odbiory - przez kogo , które numery w którym roku itp ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie