Skocz do zawartości

sprzęcior

elektroda

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czym przeszukać teren na głębokość do 5 m .W pobliżu jest cmentarz z okresu zarazy(choleryczny).Nie wiem czy w tym miejscu gdzie chce szkać nie ma jakiś grobów.Co zrobić?
pozdro
elektroda
Napisano
elektroda zalatw sobie swider gorniczy taki do kopania chodnikow, wryjesz sie na 5m i przeszukasz teren:)a w sumie to ciezko o taki pomysl- nie wiem czego szczegolnego spodziewasz sie cmentarzu akurat cholerycznym... a cmentarz zawsze bedzie cmentarzem, wiesz jak okresla sie takich jak Ty??
Napisano
chociaz w sumie znalazlem chyba sprzecior dla takich jak Ty,
www.allegro.pl/item479885361_wykrywacze_wykrywacz_metalu_gc1005_exspress.html

zastosuj sie do instrukcji, warstwe wierchnia gleby zdejmij kaparka (taka jak na zdjeciach w opisie sprzeciora) i efekty murowane...
Napisano
z tego co napisał to można wnioskować że troszczy się o groby,i chce mieć pewność że niczego nie zniszczy.nie wiem dlaczego oceniacie kolegę nie rozumiejąc tego co napisał ?!! pozdro :)
Napisano
elektorda zrobisz jak chcesz, moja rada taka, omijaj ten teren wielkim łukiem, (najlepiej kilometrowym). Nawet jak masz dobre intencje to trafisz na nieoznakowany grób, rozkopiesz a to juz podchodzi pod paragraf.
Napisano
jeśli szukasz dużych przedmiotów metalowych to wykrywacz ramowy,
jeśli np tunelu czy jakiejkolwiek 'pustki' georadar.
W jednym i drugim przypadku sprzęt drogi i raczej wymaga doświadczenia osoby obsługującej
Napisano
a przy okazji wątku czy po iluś tam latach jest możliwość zarażenia się jakimś chorubskiem w tym przypadku tą zarazą
po rozkopaniu takiego grobu
Napisano
cholere wywoluje przecinkowiec vibrio cholerae- bakteryjka ktora jest dosc wymagajaca i nie ma szans zeby nawet po roku cokolwiek po niej zostalo w miejscu takim jak grob, poza tym cholera zaraza sie najczesciej poprzez picie skazonej wody wiec w gre wchodzi wylacznie droga pokarmowa...

sprawa wiec calkowicie wyjasniona

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie