elektroda Napisano 23 Listopad 2008 Autor Napisano 23 Listopad 2008 Czym przeszukać teren na głębokość do 5 m .W pobliżu jest cmentarz z okresu zarazy(choleryczny).Nie wiem czy w tym miejscu gdzie chce szkać nie ma jakiś grobów.Co zrobić?pozdroelektroda
maniutek1 Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 puknąć się w główkę i opamiętać... najlepiej uszanować zmarłych...
mendi Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 elektroda zalatw sobie swider gorniczy taki do kopania chodnikow, wryjesz sie na 5m i przeszukasz teren:)a w sumie to ciezko o taki pomysl- nie wiem czego szczegolnego spodziewasz sie cmentarzu akurat cholerycznym... a cmentarz zawsze bedzie cmentarzem, wiesz jak okresla sie takich jak Ty??
mendi Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 chociaz w sumie znalazlem chyba sprzecior dla takich jak Ty,www.allegro.pl/item479885361_wykrywacze_wykrywacz_metalu_gc1005_exspress.html zastosuj sie do instrukcji, warstwe wierchnia gleby zdejmij kaparka (taka jak na zdjeciach w opisie sprzeciora) i efekty murowane...
rabat Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 ludzie co wy sie człowieka czepiacie elektroda przecież nie napisał że chce groby rozkopywać.
pawcion123 Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 z tego co napisał to można wnioskować że troszczy się o groby,i chce mieć pewność że niczego nie zniszczy.nie wiem dlaczego oceniacie kolegę nie rozumiejąc tego co napisał ?!! pozdro :)
adek_ Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 elektorda zrobisz jak chcesz, moja rada taka, omijaj ten teren wielkim łukiem, (najlepiej kilometrowym). Nawet jak masz dobre intencje to trafisz na nieoznakowany grób, rozkopiesz a to juz podchodzi pod paragraf.
rabat Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 rozkopanie grobu pod paragraf?? nawet te przypadkowe??
longwood Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 jeśli szukasz dużych przedmiotów metalowych to wykrywacz ramowy,jeśli np tunelu czy jakiejkolwiek 'pustki' georadar.W jednym i drugim przypadku sprzęt drogi i raczej wymaga doświadczenia osoby obsługującej
talgo Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 a przy okazji wątku czy po iluś tam latach jest możliwość zarażenia się jakimś chorubskiem w tym przypadku tą zarazą po rozkopaniu takiego grobu
mendi Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 cholere wywoluje przecinkowiec vibrio cholerae- bakteryjka ktora jest dosc wymagajaca i nie ma szans zeby nawet po roku cokolwiek po niej zostalo w miejscu takim jak grob, poza tym cholera zaraza sie najczesciej poprzez picie skazonej wody wiec w gre wchodzi wylacznie droga pokarmowa... sprawa wiec calkowicie wyjasniona
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.