Od niedawna interesuję się tematyką drugiej wojny światowej.W tym celu kupuję w miarę możliwości finansowych współczesną literaturę na ten temat.Parę dni temu dostałem od kolegi niemiecką odznakę na takiej czerwonej taśemce i taką właśnie książkę.Przyznam,że książka,co do treści nie wzbudziła u mnie zainteresowania,bo jest wydana za czasów PRL-u.Natomiast najbardziej zainteresował mnie w niej wpis zrobiony długopisem na drugiej stronie książki.Tak jakby dedykacja?,autograf? byłego obrońcy Westerplatte.Niewiem czy jest on oryginalny,czy też może ktoś mający tą książkę sam sobie taki wpis zrobił.Pytałem o to kolegę,ale on też nie był w stanie mi pomóc. Czy ktoś z Was Panowie spotkał się z czymś takim?Oczywiście wiem,że sprawa nie jest typowa.
Pytanie
Kamikadze
Witam Panowie
Od niedawna interesuję się tematyką drugiej wojny światowej.W tym celu kupuję w miarę możliwości finansowych współczesną literaturę na ten temat.Parę dni temu dostałem od kolegi niemiecką odznakę na takiej czerwonej taśemce i taką właśnie książkę.Przyznam,że książka,co do treści nie wzbudziła u mnie zainteresowania,bo jest wydana za czasów PRL-u.Natomiast najbardziej zainteresował mnie w niej wpis zrobiony długopisem na drugiej stronie książki.Tak jakby dedykacja?,autograf? byłego obrońcy Westerplatte.Niewiem czy jest on oryginalny,czy też może ktoś mający tą książkę sam sobie taki wpis zrobił.Pytałem o to kolegę,ale on też nie był w stanie mi pomóc.
Czy ktoś z Was Panowie spotkał się z czymś takim?Oczywiście wiem,że sprawa nie jest typowa.
Pozdrawiam
Kamikadze
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.