Mj Napisano 17 Listopad 2008 Autor Napisano 17 Listopad 2008 Czy ktoś z szanownego grona potwierdzi moje przypuszczenia?Wydaje mi się, że są to wierzchnie elementy od lamp, gdyż coś mi świta, że coś podobnego widziałem na forum, ale teraz nie udało mi się tego znaleźć. Dziękuję i pozdrawiam.
białemyszki Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 Jak dla mnie to przypomina pokrywkę lampy. Głównie przez te otwory na obwodzie.
koppelmann Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 Są to wieczka od starych fajek, montowane były za pomocą zawiasu na cybuchu, a otwory umożliwiały wydobywanie się dymu. Jeżeli dobrze widzę na jednym z twoich wieczek jest motyw z bramy brandenburskiej.Pozdro.
Mj Napisano 17 Listopad 2008 Autor Napisano 17 Listopad 2008 Dzięki.Na jednym jest pies lub wilk, na drugim konie przy fontannie,jak mi się wydaje.Pzdr
koppelmann Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 Też tak sądzę przełom XIX/XX wieku, a te konie przy fontannie to nie jest czasem rydwan.
pastuszek Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 to nie konie przy fontannie tylko jak zauważył tow.koppelmann kwadryga
Muszkieterka Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 A jakie są wymiary tych przykrywek? Mnie się wydaje, że są to raczej przykrywki do fajek .....
Mj Napisano 17 Listopad 2008 Autor Napisano 17 Listopad 2008 Średnica 2x2,5cm.Rzeczywiście jak się bliżej przyjrzeć wygląda to na rydwan.Dzięki serdeczne.
Pytanie
Mj
Czy ktoś z szanownego grona potwierdzi moje przypuszczenia?Wydaje mi się, że są to wierzchnie elementy od lamp, gdyż coś mi świta, że coś podobnego widziałem na forum, ale teraz nie udało mi się tego znaleźć. Dziękuję i pozdrawiam.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.