pan-eko Napisano 16 Listopad 2008 Autor Napisano 16 Listopad 2008 cześć, trafiłem taki oto pierścionek, nie ma żadnych bić - chyba jest miedziany... wkładając na kciuka mam spore luzy więc musiał go nosić jakiś potężny chłop:) Proszę któregoś z kolegów o wydatowanie.Pozdrawiam
8total4 Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 raczej nie jest nowy, wygląda na odlew, czyli nie jest to odpustowka z XIX/XXw..Szerokość świadczy o biżuterii męskiej...myślę że XVIIIw, ale czysto hipotetycznie, mogę się mylić..Mam podobny, tyle że bez oczek, też męski, niezbyt szeroki, i z podobnym motywem..Wcale bym się nie zdziwił gdyby nie byl to jakis XVIIIw..pozdro!
8total4 Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 wroc.. czlowiek zmeczony - czlowiek piszacy inaczej..mialo byc: wcale bym się nie zdziwił, gdyby to był nawet XVIIw..pozdro!
pan-eko Napisano 17 Listopad 2008 Autor Napisano 17 Listopad 2008 cześć Total, rzeczywiście wygląda na odlew... w miejscu gdzie wyskoczył było też sporo sapków, i może właśnie pochodzi z tego okresu.. dzięki za pomoc i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.