Mj Napisano 16 Listopad 2008 Autor Napisano 16 Listopad 2008 Czy ktoś może napisać coś na temat tego medalika? Dziękuję i pozdrawiam.
Mj Napisano 17 Listopad 2008 Autor Napisano 17 Listopad 2008 Ten niestety nie jest mój lecz kumpla, z którym ryję. Jak ustalę ile ma to wrzucę, ale z tego co kojarzę to chyba 3cm.Pzdr.
grba Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 Cesarz Fryderyk był amatorem cygar. Zapłacił za to rakiem krtani. Stan ówczesnej medycyny nie pozwalał na wyleczenie pacjenta, niestety dzisiaj rak krtani często leczony jest straszliwą metodą (zdjęcie) usuwania całej krtani. Cesarz Fryderyk umierał, miesiącami cierpiąc straszliwie. Poddani winni byli okazać mu empatię i stąd na wielu pamiątkowych medalach z 1888 oku trzech cesarzy" hasło by uczyć się cierpienia bez skargi...
Luftlander Napisano 16 Listopad 2008 Napisano 16 Listopad 2008 Medal wybity z okazji śmierci Fryderyka III 15 czerwca 1888 LERNE LEIDEN OHNE ZU KLAGEN- ucz się cierpienia bez skargi.
siwy_49 Napisano 17 Listopad 2008 Napisano 17 Listopad 2008 Witam. W piatek wyrylem tez taki. Wieczorkiem wstawie fotki. Podaj srednice medalu nie medalika :) bo sa rozne wersje. Nasze to chyba miniatury.Pozdro
siwy_49 Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 Znalazłem chwilkę więc wstawiam foty swojego tak jak obiecałem.
siwy_49 Napisano 18 Listopad 2008 Napisano 18 Listopad 2008 Mój ma 22 mm średnicy. Na dostępnych mi niemieckich stronach nie znalazłem tego wzoru o tej średnicy. Może ktoswie ile sztuk zostało wybitych i czy to mosiądz czy brąz. Pozdrawiam
Mj Napisano 16 Listopad 2008 Autor Napisano 16 Listopad 2008 Czy ktoś może napisać coś na temat tego medalika? Dziękuję i pozdrawiam.
Pytanie
Mj
Czy ktoś może napisać coś na temat tego medalika? Dziękuję i pozdrawiam.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.