Skocz do zawartości

pomoc w wyborze wykrywacza

wino39

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
dopiero zaczynam szperanie w ziemi chciałbym kupić ten oto wykrywacz http://www.allegro.pl/item468554476_wykrywacz_metali_masdek_gwar_f_vat.html
co byście mi poradzili?
Napisano
Bleee ten wykrywacz :) nie zawracaj sobie nim głowy. Moim zdaniem lepiej zrobisz jak dozbierasz kasy i kupisz coś lepszego.
Napisano
,zasięgi miezone w powietrzu, moneta do 35cm , puszka po coli 70cm, maksymalny zasięg to 230cm"

te 230 to jak nim mozesz max rzucic w powietrzu
Napisano
Witam jezeli jesteś początkującym poszukiwaczem i widze że dałeś link do taniego wykrywacza z tego wnioskuje że masz mało kasy do dyspozycji więc polecam ci albo dozbierać kase lu b kupić wykrywacz np.jabel prawda jest to wykrywacz chyba tylko na militarke i nakopiesz sie nim napewno kapsli,gwoździ itp ale przynajmniej jakieś fanty nim wykopiesz a nie tak jak tym złomem co dałeś link.Podaje link do jabla ten jabel kosztuje 230zl jest tez jabel z akumulatorem za 290zl.
http://www.allegro.pl/item480547052_wykrywacz_metali_jabel.html

Pozdrowienia
Napisano
Saper... kurna, chcąc nie chcąc obserwuję Twoją karierę" na tym forum i nie mogę się powstrzymać żeby Ci nie zadać pytania, ponieważ zawzięcie doradzasz początkującym, z jakim Ty sprzętem biegasz i od kiedy??? Obawiam się że Twoje porady" sprzętowe mogą skutecznie wybić ludziom z głowy pomysł na życie jakim jest poszukiwanie
Napisano
wino39, naprawdę proponuję skorzystac z opcji wyszukiwarki. Wybierz sobie ze trzy modele które Ci przypasują (zależnie czego chcesz szukac i jakimi funduszami dysponujesz) i spróbuj zdecydować. Jeśli dalej będzie kłopot z wyborem możesz przecież kontaktowac się z posiadaczami konkretnych wykrywek poprzez priv. Gwarantuję że nikt Ci pomocy nie odmówi i udzieli cennych wskazówek. Szkoda pieniążków na badziew, który później będzie tylko frustrował i denerwował.
Pozdrawiam i życzę powodzenia
Napisano
Słuchaj, rok temu zadałem na tym forum identyczne pytanie i dałem identyczny link, tez do jakiegoś złomu za 250 złotych. Doradzono mi Garetta Ace 250 i jestem z niego baaardzo zadowolony. teraz tylko chce cewkę zwiększyć, ale nawet z oryginalna ma bardzo przyzwoite osiągi, jest prosty w użyciu, dobrze dyskryminuje złom od metali szlachetnych, łatwo sią składa-rozkłada. Używanego myślę, ze od 500 zł może znajdziesz. Powiem Ci, że robiłem wypady z kumplami z wykrywaczami po 2-3 tysiące i czasem wyjmowałem fajniejsze fanty (to akurat fart, ale poważnie - polecam Ace 250).
Napisano
Ja też kiedyś miałem tak problem i chciałem kupić bounty huntera vlf wszyscy odradzaji ale ja się uparłen i kupiłem a potem żałowałem bo po raz ty tylko jakimś fuksem wyciągnąłem kilka monetek i manierke czeską a potem jak chciałem sprzedać to pół roku przedawałem i sprzedałem po znacznie mniejszych pieniądzach :( ale teraz mam garreta ace 250 i to był dopiero dobry wybór tym za jeden wypad zwrócił mi się wykrywacz 3 razy a dałem za niego 516 zł więc naprawdę warto
Napisano
Uuu, to co trafiłeś na tym wypadzie. ja nigdy nie mialem takich łowów", chociaż mnie każda boratynka nawet cieszy jak dziecko:)
Napisano
pozdrawiam

Co prawda nie napisałeś jaką kwotą dysponujesz, ale tak jak koledzy zasugerowali ace 150 lub 250 będzie na początek super sprzętem. Lub ewentualnie Fisher F2 - ten ma identyfikację cyfrową i pinpoint z pomiarem głębokości. Ogólnie są to zbliżone do siebie sprzęty jeżeli chodzi o zasięg, jeżeli chodzi o obsługę to nawet bez zbędnego zagłębiania się w instrukcję, szybko załapiesz o co chodzi.
No i jeżeli masz tereny gdzie coś można znaleźć to kupując jeden z tych wykrywaczy będziesz zadowolny z efektów.

pozdrawiam
valdeck2

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie