wino39 Napisano 9 Listopad 2008 Autor Napisano 9 Listopad 2008 dopiero zaczynam szperanie w ziemi chciałbym kupić ten oto wykrywacz http://www.allegro.pl/item468554476_wykrywacz_metali_masdek_gwar_f_vat.htmlco byście mi poradzili?
piotr777 Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 Ja bym tego nie nazwał wykrywaczem.Jest tu sporo podobnych tematów poczytaj w tytułach .a na pewno coś dobierzesz.
Pas Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 Bleee ten wykrywacz :) nie zawracaj sobie nim głowy. Moim zdaniem lepiej zrobisz jak dozbierasz kasy i kupisz coś lepszego.
Prezes14 Napisano 16 Listopad 2008 Napisano 16 Listopad 2008 tym znajdziesz co najwyżej rurę w ścianie :) Odradzam
abcom77 Napisano 16 Listopad 2008 Napisano 16 Listopad 2008 ,zasięgi miezone w powietrzu, moneta do 35cm , puszka po coli 70cm, maksymalny zasięg to 230cm"te 230 to jak nim mozesz max rzucic w powietrzu
saper132 Napisano 16 Listopad 2008 Napisano 16 Listopad 2008 Witam jezeli jesteś początkującym poszukiwaczem i widze że dałeś link do taniego wykrywacza z tego wnioskuje że masz mało kasy do dyspozycji więc polecam ci albo dozbierać kase lu b kupić wykrywacz np.jabel prawda jest to wykrywacz chyba tylko na militarke i nakopiesz sie nim napewno kapsli,gwoździ itp ale przynajmniej jakieś fanty nim wykopiesz a nie tak jak tym złomem co dałeś link.Podaje link do jabla ten jabel kosztuje 230zl jest tez jabel z akumulatorem za 290zl.http://www.allegro.pl/item480547052_wykrywacz_metali_jabel.htmlPozdrowienia
dzieci3 Napisano 16 Listopad 2008 Napisano 16 Listopad 2008 Cena przemawia za tym co ten wynalazek potrafi.Nie pchaj się w to.Pzdr.
Pas Napisano 16 Listopad 2008 Napisano 16 Listopad 2008 Saper... kurna, chcąc nie chcąc obserwuję Twoją karierę" na tym forum i nie mogę się powstrzymać żeby Ci nie zadać pytania, ponieważ zawzięcie doradzasz początkującym, z jakim Ty sprzętem biegasz i od kiedy??? Obawiam się że Twoje porady" sprzętowe mogą skutecznie wybić ludziom z głowy pomysł na życie jakim jest poszukiwanie
pastuszek Napisano 16 Listopad 2008 Napisano 16 Listopad 2008 Dobrze, bedzie więcej fanciorów dla nas!buahahaha
Pas Napisano 16 Listopad 2008 Napisano 16 Listopad 2008 wino39, naprawdę proponuję skorzystac z opcji wyszukiwarki. Wybierz sobie ze trzy modele które Ci przypasują (zależnie czego chcesz szukac i jakimi funduszami dysponujesz) i spróbuj zdecydować. Jeśli dalej będzie kłopot z wyborem możesz przecież kontaktowac się z posiadaczami konkretnych wykrywek poprzez priv. Gwarantuję że nikt Ci pomocy nie odmówi i udzieli cennych wskazówek. Szkoda pieniążków na badziew, który później będzie tylko frustrował i denerwował.Pozdrawiam i życzę powodzenia
Wyro Napisano 23 Listopad 2008 Napisano 23 Listopad 2008 Słuchaj, rok temu zadałem na tym forum identyczne pytanie i dałem identyczny link, tez do jakiegoś złomu za 250 złotych. Doradzono mi Garetta Ace 250 i jestem z niego baaardzo zadowolony. teraz tylko chce cewkę zwiększyć, ale nawet z oryginalna ma bardzo przyzwoite osiągi, jest prosty w użyciu, dobrze dyskryminuje złom od metali szlachetnych, łatwo sią składa-rozkłada. Używanego myślę, ze od 500 zł może znajdziesz. Powiem Ci, że robiłem wypady z kumplami z wykrywaczami po 2-3 tysiące i czasem wyjmowałem fajniejsze fanty (to akurat fart, ale poważnie - polecam Ace 250).
basteksf Napisano 24 Listopad 2008 Napisano 24 Listopad 2008 Ja też kiedyś miałem tak problem i chciałem kupić bounty huntera vlf wszyscy odradzaji ale ja się uparłen i kupiłem a potem żałowałem bo po raz ty tylko jakimś fuksem wyciągnąłem kilka monetek i manierke czeską a potem jak chciałem sprzedać to pół roku przedawałem i sprzedałem po znacznie mniejszych pieniądzach :( ale teraz mam garreta ace 250 i to był dopiero dobry wybór tym za jeden wypad zwrócił mi się wykrywacz 3 razy a dałem za niego 516 zł więc naprawdę warto
Wyro Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 Uuu, to co trafiłeś na tym wypadzie. ja nigdy nie mialem takich łowów", chociaż mnie każda boratynka nawet cieszy jak dziecko:)
valdeck2 Napisano 25 Listopad 2008 Napisano 25 Listopad 2008 pozdrawiamCo prawda nie napisałeś jaką kwotą dysponujesz, ale tak jak koledzy zasugerowali ace 150 lub 250 będzie na początek super sprzętem. Lub ewentualnie Fisher F2 - ten ma identyfikację cyfrową i pinpoint z pomiarem głębokości. Ogólnie są to zbliżone do siebie sprzęty jeżeli chodzi o zasięg, jeżeli chodzi o obsługę to nawet bez zbędnego zagłębiania się w instrukcję, szybko załapiesz o co chodzi.No i jeżeli masz tereny gdzie coś można znaleźć to kupując jeden z tych wykrywaczy będziesz zadowolny z efektów.pozdrawiamvaldeck2
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.