Mjager Napisano 9 Listopad 2008 Autor Napisano 9 Listopad 2008 Witam. Chce zmienić wykrywacz. Potrzebny mi jest sprzet typowy na miliatria. i mam 3 propozycje:NowakSmetekSalamandraCo wybrac i co bedzie najglebsze i co bedzie sie najlepiej spisywac w terenie ?
detekta8 Napisano 9 Listopad 2008 Napisano 9 Listopad 2008 ja mam salamndre z cewka 27 cm i nie narzekam a co do tego nowaka to slyszalem rozne opinie i raczej bym nie ryzykowal Smetek na pewno sprawdzony i ma wielu zwolennikow kazdy chwali za niezawodnosc w terenie w roznych warunkach ja musze przyznac ze salamandra czsami swiruje ale jesli juz sie zrozumie" ten sprzecik to smiga az milo na plus jest zasieg w salamandrze lepszy niz w smetku a na nim ci wlasnie zalezy z tego co zrozumialem wiec na twoim miejscu rozwazalbym opcje smetek albo salamandra ale kazdy wybor bedzie dobry moim zdaniem
panzerkpfw Napisano 9 Listopad 2008 Napisano 9 Listopad 2008 bierz smętka! chyba, ze chcesz kopac kazdy kapsel od piwa. Z całym szacunkiem dla przedmówcy, ale z tego co mi wiadomo, to salamandra ma dyskryminację, którą można ocenić w dziesięciostopniowej skali conajwżej na 0,75
PUMA1 Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 panzerkpfw a smętek ma dyskryminacje?-miałem smętka i miał tragiczną dyskryminacje nie potrafił nawt drutu ominąć.
keniker Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 A mam pytanie czy rutus ultra nadaje się na militarke ??
dzieci3 Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 Z tą militarką to już trochę krucho,ale nada się.
Arseon Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 puma w militarce nie chodzi o odzielanie koloru od żelaza chyba chcesz znaleść bagnet , chełm , klamrę żelaznąkopiemy wszystko,odrzucamy tylko małe przedmioty żeby nie kopać setek odłamków i małych kawałków żelazadlatego smętek jako militarkowiec ma dyskryminację na wielkość przedmiotówdrut żelazny ominiesz ustawiając dyskrimnację po wyżej 4pozdro.
ialbaoth Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 dokładnie na 4 nie łapiesz pultabów" czyli zawleczek od puszek. Ale siada zasięg przy wyższej dyskryminacji.Jak mocno zaśmiecony teren to bedziesz mijał nawet monetki na dyskrym. 4. na drogach i w lesie ustawiam czyłośc na 5 i dyksrym na 3 każdą pierdółke z koloru znajdę, ale żadnych gwoździ ani śrubki.
Prezes14 Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 Ja chodzę ze smętkiem już od 4 lat.Nie umiem obsługiwać dyskryminacji co mnie baaardzo denerwuje.jeśli chodzi o zasięgo hs3 na militarkę to rzeczywiście super.Jeśli ktoś ma jakieś porady to niech pisze.Pozdro
Arseon Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 ja chodzę na smetku 2 lata ustawiam suwaki na discriminate oraz manual a pokrętła discriminate na 4 tune na granicy słyszalności( czyli najczęściej koło 4) i volume na max.ustawienie tune z wciśniętym resetem potem reset lekko powyżej poziomu poszukiwań i jazda, częste resetowanie wskazane.nic nie ustawiasz tylko szukasz.Ground balance nie używam wtedy kopiesz wszystko-męczarniaauto nie rozumiem dżwięków nie używam.Na tych ustawieniach kopie sporo osób nie tylko ja, każdy sobie chwali pozdro>
Arseon Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 zapomniałem dodać że przy tych ustawieniach na największej cewce chełm dorwiesz nawet na 1,20 metra wiekszość koloru smętek go lubi piszczy wtedy trochę wyżej,chociaż zróżnicowaniem tonów to nie grzeszy.Nie wiem jak salamandra może thompson(nie wiem jak się pisze) się wypowie ale 1,70 na chełm to nie chce mi się wierzyć.pozdro
Prezes14 Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 a do czego wogóle jest to ground balance ?? Ustawiasz na 0 ??
mjut Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 Co do Smętka to zgadzam się, że dyskryminację ma tragiczną. Ja poleciłbym Rutuska. Chodziłem z Ultrą i miała niezły zasięg i dyskryminację, a teraz Proxima i sam nie wierzę jakie ma zasięgi....przedwczoraj monetka 2 pfenningi z 1861 wyszły z około 35 cm, a puszka z pastą do butów Silberin z 60 cm (a to zwykła stal, w dodatku cienka), odznaka szturmowa piechoty w srebrze(sygnał +80do+82) ok 80cm. To jest moja trzecia piszczała i nie mam zamiaru wymieniać jej na inną:D
Arseon Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 w trybie ground balance eliminujesz wpływ gruntu stosując tak zwaną metodę pompki" podnoszac i opuszczając sondę jednocześnie przekręcając potencjometr słuchasz sygnału i programujesz wykrywacz do poziomu na którym dostraja się do gruntu,nie trzeba potem go już resetować co chwilę ale w tym trybie nie działa dyskryma i kopiesz wszystko.może przydatne w niezaśmieconym odłamkami terenie ale ja takich mało spotkałem,ruscy mieli za dużo artylerii
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.