Nie wiem ile można powiedzieć o ostrogach? Czy były na tyle różne że coś da się wywnioskować o ich pochodzeniu? Znalezione przy koszarach niemieckich razem z blaszką która mnie intryguje. Nie jestem pewien czy nie było czegoś podobnego na tym forum, ale nie umiem tego sprawdzić. Zdjęcie blaszki nie jest dobre, więc muszę ją trochę opisać. Wykonana z mosiądzu, wielkość chyba widać,na jednej stronie napis Dallman" i przy kraju 1:10000, przy boku podziałka, z tyłu 1:25ooo i przy boku też podziałka z cyframi 100,200. Wydaje mi się, że to jakieś urządzenie do przeliczania odległości z mapy czy coś w tym guście, ale to tylko intuicja.
Pytanie
dyr.Dymalla
Nie wiem ile można powiedzieć o ostrogach? Czy były na tyle różne że coś da się wywnioskować o ich pochodzeniu? Znalezione przy koszarach niemieckich razem z blaszką która mnie intryguje. Nie jestem pewien czy nie było czegoś podobnego na tym forum, ale nie umiem tego sprawdzić. Zdjęcie blaszki nie jest dobre, więc muszę ją trochę opisać. Wykonana z mosiądzu, wielkość chyba widać,na jednej stronie napis Dallman" i przy kraju 1:10000, przy boku podziałka, z tyłu 1:25ooo i przy boku też podziałka z cyframi 100,200.
Wydaje mi się, że to jakieś urządzenie do przeliczania odległości z mapy czy coś w tym guście, ale to tylko intuicja.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.