siwy_49 Napisano 6 Listopad 2008 Autor Napisano 6 Listopad 2008 Witam trafiłem kiedyś w lesie takie ptaszysko, wiem że prl, wiem że Służba Polsce ale nie mam pojęcia przy czym lub gdzie był noszony.
siwy_49 Napisano 6 Listopad 2008 Autor Napisano 6 Listopad 2008 Witam trafiłem kiedyś w lesie takie ptaszysko, wiem że prl, wiem że Służba Polsce ale nie mam pojęcia przy czym lub gdzie był noszony.
siwy_49 Napisano 6 Listopad 2008 Autor Napisano 6 Listopad 2008 Furazerka odpada, ptak nie ma wąsów do zagięcia i posiada 3 otworki z fragmentami kółek.
Łukasz Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 Witam!No i co z tego, że nie ma wąsów? Przyszyć to już nie można?Furażerka na 100%, rogatywki polowe też chyba mieli. Ogólnie SP używało klamotów wzorów wojskowych. Pozdrawiam, Łukasz
danieloff Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 Tutaj wyraźnie widać furażerki z orzełkami SP. Foto z: http://www.fotohistoria.pl/gallery4/main.php?g2_itemId=118315
Pytanie
siwy_49
Witam trafiłem kiedyś w lesie takie ptaszysko, wiem że prl, wiem że Służba Polsce ale nie mam pojęcia przy czym lub gdzie był noszony.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.