Maaarcin Napisano 6 Listopad 2008 Autor Napisano 6 Listopad 2008 Witam. Co sądzicie o tym wykrywaczu?
Maaarcin Napisano 7 Listopad 2008 Autor Napisano 7 Listopad 2008 nie macie zadnych opinii? moze slyszeliscie cos na ten jego temat...Pozdro:)
thomson Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 Ja uzywalem go jeden rok. Moze dla początkującego bylby dobry , ale brak dyskryminacji. Marne osiągi. Po deszcu nie ma co sie juz wybierac w teren bo reaguje na wilgoc.lepiej wes jakiegos ace np. 150 lub zbieraj kase na cos jeszcze lepszego.Szczerze nie polecam na militarke
armand Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 Brak dyskryminacji jest zamierzony, gdyż inne wykrywacze tego producenta, o wyższej cenie, mają dyskryminację. Zasięgi nie są marne, tylko zgodne z danymi podawanymi przez producenta. Natomiast producent ACE nie podaje zasięgów. Zasięg maksymalny jest o wiele większy niż dla ACE o ok. 0,5m. Reakcja na deszcz identyczna jak w wykrywaczach statycznych innych firm. Posiadam F75, zauważyłem również w nim reakcję na mokrą ziemię i mokrą trawę, a kosztuje 5 x więcej:)
Maaarcin Napisano 7 Listopad 2008 Autor Napisano 7 Listopad 2008 Dzieki:) myslalem takze o TRAPERZE lub czyms w tym przedziale cenowym...jakies sugestie, porady? bylbym wdzieczny.
armand Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 Traper jest wykrywaczem PI. Od użytkownika tego wykrywacza wiem, że nie jest dedykowany na drobne kolorki, woli żelazo.
thomson Napisano 7 Listopad 2008 Napisano 7 Listopad 2008 No zalezy czego chcesz szukac? Jeżeli chcesz szukac militarki to możesz wziąsc tego trapera tylko ze on tez nie ma dyskryminacji i strasznie duzo zlomu nim nakopiesz;/Ja bym Ci proponował dozbierac 200 i kupić Smetka lub Salamandre- oba sprzęty są dobre na militarkę.A ten Discoverer to ani na to ani na tamto ;/
panzerkpfw Napisano 9 Listopad 2008 Napisano 9 Listopad 2008 zgadzam się z poprzednikiem, kup smętka! to świetny wybór, a ten armand to bardziej zabawka tzn. calkiem podstawowy wykrywacz
Basior Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 Posiadam Armanda Penetratora i wyciągam ciekawe fanty.Może warto zastanowić się nad tym modelem?
thomson Napisano 10 Listopad 2008 Napisano 10 Listopad 2008 Wiesz 80% fantow zalezy od miejscowy. Ale jezeli ktos kopie tam gdzie wszyscy to z Armandem nie nawyciaga fantow.ja przez 1 rok lazilem z Discovererem i jestem z niego bardzo niezadowolony. helm ledwo co do 50 cm wyciaga.
seeker Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 thomson discoverer nie jest na militarke;) Oczywiście wiele zależy od miejscówki. Miałem kiedyś Eksplorera od Armanda. Najprostszy z możliwych. Przeczesałem nim jedną miejscówkę i znalazłem sporo monetek i innych kolorowych drobiazgów. Jednak brakowało mi nieco zasięgu. Dlatego później to miejsce odwiedzałem z Tesoro Silver, Solaris, Minelab Quattro i Whites 5900. Znalazłem tylko kilka fantów. A więc chyba z tym Armandem nie jest tak źle, jak niektórzy tutaj piszą. Pzdr
Haos69 Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 Mam Armanda i jestem zadowolony(moje początki z wykrywką),śmieci się kopie ale dużo fajnych fantów wychodzi wszystko zależy od miejsca poszukiwań.Po deszczu nie szukałem ale w podmokłych terenach owszem i sporo fantów wytargałem.Uważam że dla poczatkującego wystarczy:)Ja już na wiosenny sezon kupuje z dyskryminacją przydaje się:) można sporo gwoździ i innego dziadostwa nakopać jak się lata z discoverem .zasięgi dosyć dobre;z moich doświadczen w tereniePuszka po piwie (stojąca) 60cmM35 80 cmszpikulec od mośka 40cm
Maaarcin Napisano 11 Listopad 2008 Autor Napisano 11 Listopad 2008 Może mi ktoś jeszcze przedstawić jak się ma sytuacja z wielkością cewki? tzn. traper ma cewkę 37cm jest ona dobra na grubsze fanty a jak z monetami i drobnica?
armand Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 Na pewno cewka 37 cm nie jest dedykowana do drobnicy. Do drobnicy kupuje się max 30cm, a najlepiej ok. 20 cm lub sondę typu DD. Jak chcesz koniecznie kupić trapera, to kup, oblecisz swoje miejscówki, wykopiesz grubsze fanty, a potem napiszesz na forum, co po traperze na drobnicę" i wszyscy Ci napiszą dozbieraj 200 zł...:)
Maaarcin Napisano 11 Listopad 2008 Autor Napisano 11 Listopad 2008 traper to tylko przyklad, jeszcze nie wiem co zrobie. Dziekuje wszystkim:)
jacek825 Napisano 14 Listopad 2008 Napisano 14 Listopad 2008 Panowie , moim zdaniem Pan Armand " powinien dostać jakieś wysokie odznaczenie państwowe za upór i wiarę w swój produkt .Każdy mówi że jest be a On że cacy , ja go podziwiam , na jego miejscu bym się załamał,po tylu postach twierdzących że jego wykrywki są poprostu nie porównywalne z detektorami oferowanymi przez innych producentów w podobnych lub nawet niższych cenach. A on twardo stoi przy swoim . Godne podziwu .
longwood Napisano 15 Listopad 2008 Napisano 15 Listopad 2008 jacek825 miełeś armanda w ręce? Ja miałem, na militarkę to całkiem spoko sprzęt.Biorąc pod uwagę horrendalne podwyżki sprzętów zachodnich jakie miały miejsce ostatnio armandy to całkiem ciekawa opcja.Nie masz nic do powiedzenia to po prostu milcz
armand Napisano 15 Listopad 2008 Napisano 15 Listopad 2008 Do jacek825. Nie załamuję się bo sam widziałem:) W mojej okolicy jest pewien starszy czyli w moim wieku poszukiwacz z Prospectorem. Spotkałem go kiedyś na polu ornym. Pokazał mi swoje fanty z paru godzin szukania. Z jednej kieszeni wyjął garść drobnych kolorków. Myślałem, że to już wszystko. Z drugiej wyjął kilka monet. Sam się zdziwiłem, że można Prospectorem kopać taką kolorową drobnicę. Tak więc wystarczy nie ulegać Twojej psychozie forumowej, tylko należy poszukiwać. Zdaję sobie sprawę, że jest wiele wykrywaczy innych firm lepszych i ładniejszych. Ale to nie świadczy, że Armandami nic się nie znajduje. Armandy są proste w obsłudze, nie wszyscy sobie dają radę z zaawansowanymi zachodnimi wykrywaczami. Ja, jak na razie, nie obniżam cen na zimę :) Dzięki takim jak Twoja opiniom, nie popartymi rzeczową oceną techniczną, tylko ogólnikami, przestałem już sponsorować zloty eksploratorów w wykrywacze. Mam sporo opinii na A..., dotyczących moich wykrywaczy i to opinii wystawianych po pewnym okresie użytkowania. Jestem otwarty na dyskusję techniczną z Tobą, kłótnia mnie nie interesuje.
jacek825 Napisano 15 Listopad 2008 Napisano 15 Listopad 2008 Tak longwood , miałem go w rękach ponad rok i o ponad rok za długo !
8total4 Napisano 15 Listopad 2008 Napisano 15 Listopad 2008 prawda jest taka ze sprzęt jakim chce się szukac, trzeba dobrac pod siebie i pod miejscówke..moje zdanie jest takie że nie ma wykrywaczy uniwersalnych i lepiej miec dobrego dynamika,a w plecaku glebokiego statyka..Zasięgi to rzecz ważna, szczegolnie dla ludzi, którzy chodzą szybko...Co do Sapera Trapera - uzytkowalem, stal ciagnie spoko jak go wyczujesz, ale na kolorze mozna popelnic samobojstwo z nerwów :)Kup Smętka.pozdro!
Maaarcin Napisano 15 Listopad 2008 Autor Napisano 15 Listopad 2008 Co stalo sie z mojego tematu...;p Jak traper reaguje na niegłęboko położone łuski mosiężne karabinowe np?
Maaarcin Napisano 8 Grudzień 2008 Autor Napisano 8 Grudzień 2008 Chcialbym przypomniec temat i zapytac kogos kto ma doswiadczenie z tym wykrywaczem, jak sie zachowuje przy małych łuskach kolorowych? czy dobrze ja lepie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.