EnemyofGod Posted November 4, 2008 Author Share Posted November 4, 2008 Jakby ktoś potrafił określić z jakiego okresu jest ten medalik, byłbym wdzięczny. Napis na medaliku: NIEPOKALANE ..... MARYI WYJEDNAJ NAM ... SYNA TWOJEGO" Link to comment Share on other sites More sharing options...
EnemyofGod Posted November 5, 2008 Author Share Posted November 5, 2008 Dzięki 8total4Jeśli chodzi o materiał to jest lekki, ale dosyc twardy nie jest jakis bardzo giętki. Wydaje mi się, że jak na srebro to zbyt ciemno szary. Miedź i mosiądz odpada, na zdjęciu mi wyszedł taki żółtawy, w rzeczywistości jest szary. Nie będę go czyścił cytryną bo boję się, że zawiera cynk. Po moczeniu w oliwce jest już troche bardziej czytelny i jeśli chodzi o pierwszy to jest tak jak napisałeś, a z drugiej strony jest: SŁODKIE SERCE JEZUSA BĄDŹ MOJĄ MIŁOŚCIĄ" Link to comment Share on other sites More sharing options...
EnemyofGod Posted November 4, 2008 Author Share Posted November 4, 2008 Jakby ktoś potrafił określić z jakiego okresu jest ten medalik, byłbym wdzięczny. Napis na medaliku: NIEPOKALANE ..... MARYI WYJEDNAJ NAM ... SYNA TWOJEGO" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
EnemyofGod
Jakby ktoś potrafił określić z jakiego okresu jest ten medalik, byłbym wdzięczny.
Napis na medaliku: NIEPOKALANE ..... MARYI WYJEDNAJ NAM ... SYNA TWOJEGO"
2 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.