Skocz do zawartości

pomoc w poszukiwaniu wiadomości

maxim026

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam panowie, mam takie pytanko , kiedys w pewnym miescie istniała jednostka ale tylko od 1918 do 1939 r potem niestety mało z niej zostało (stan osobowy i nie tylko) i tak sie rozpadła. Poszukuje wiadomości o tej jednostce, gdzie ćwiczyła (poligon polowy) i wszystkje inne info. GDZIE MOGE COS ZMALEŚĆ .internet odpada, jest w nim informacia taka bardziej ogulna i tak naprawde to nic co bym nie wiedział, . Prosze o pomoc i pozdrawiam oczy-wiście
Napisano
Miasto X ?
Jednostka Y ?
O co Ty kolego pytasz? Bo jasnowidzów to tu chyba NIET ;)

Nie ma konkretnego pytania, nie bedzie konkretnej odpowiedzi!
Napisano
tak kolego X i Y to zostanie bo jak powiem to tak samo jak kiedys powiedziałem? ja tylko chce pomocy w FORMIE--- gdzie mam szukać , a i DZIENNIK rozkazów i takie tam , to wszystko musiało zostac gdzieś??????? WOYTAS a do CAW niema problemu??? udfostępnią???
Napisano
dowiesz się informuj................................................ no i tu sie zaczyna, ale wysyłam co bendzie to bendzie, mam nadzieje ze trafie i cos mi udostępnią.
Napisano
maxim startując do CAW-u poza własnym pismem do dyrektora postaraj się o jakiś papier polecający np. z uczelni, bo bez tego to marne szanse. Ale na początek podjedź do CAW tylko do informacji i się zorientuj, czy w ogóle mają jakieś papiery dotyczące twojego oddziału X. Na to nie potrzeba zgody szefa, no i nie trzeba wyczekiwać w kolejce.
Napisano
rg77 zerknij na te wszystkie wątki o wrześniu - poczytaj o ludziach - o tych co ginęli - dlatego żebyś mógł mieszkać na kawałku tej umęczonej ziemi i pomyśl zanim coś napiszesz!
nie pozdrawiam!
Napisano
no to problem jest na maxa, bo ja jestem aktualnie poza granicami Kraju :( wienc nici , myslałem ze da sie cos załatwic na kablach ale to nic nie daje, . problem i to wielki , a mi najbardziej chodzi o materiały związane z poligonem polowym i w jakim zakresie i z jakim sprzetem były tam cwiczenia. niechce podawac numeru jednostki bo jak podam to kicha bendzie , raz podałem namiar i zajechałem i zobaczyłem jamy i ludzie miali pretęsje do mnie ze ja nakopałem .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie