Red_Star-01 Napisano 1 Listopad 2008 Autor Napisano 1 Listopad 2008 Witam,Mam serdeczną prośbę szukałem wszędzie na internecie, i nie jestem w stanie odnaleźć wymiarów bojowego noża sowieckiego z II Wojenki ZIK ".Proszę o podanie wymiarów samego ostrza oraz z uchwytem na dłoń.Pozdrawia Mariusz.
coriolan Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 W dodatku używał go chyba telefonista - wyżłobione rowki,kabel telefoniczny
anty-szkodnik przysypywacz Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 Nóż był chyba za często ostrzony...."-tak sie złożyło, że nie załadowało mi wcześniej zdjęcia przy opisie, a opis powyższy dotyczył mojego noża. Pozdrawiam.
Red_Star-01 Napisano 1 Listopad 2008 Autor Napisano 1 Listopad 2008 Witam,Mam serdeczną prośbę szukałem wszędzie na internecie, i nie jestem w stanie odnaleźć wymiarów bojowego noża sowieckiego z II Wojenki ZIK ".Proszę o podanie wymiarów samego ostrza oraz z uchwytem na dłoń.Pozdrawia Mariusz.
zukuri Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 http://img75.imageshack.us/img75/2989/zikmu6.jpgPozdrawiam, Piotr.
anty-szkodnik przysypywacz Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 Witam. Mój ZIK 1943 ma wymiary: długość rękojeści 11 cm, długość ostrza 14cm.Zaznaczam jednak, że nie jestem pewien czy czasami nie był przerobiony.Mogę zamieścić jego zdjęcia, jeżeli potrzeba.Pzdr.
coriolan Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 Ten nóż ma symbolikę NR 40 i NA 40 /noż razwiedczika i noź armiejskij/.Wymiary: długość całkowita 263 mmnajwiększa szerokość ostrza 22 mmdługość ostrza 155 mmgrubość ostrza od strony nieostrzonej 2,6 mmmateriał : stal U7materiał rękojeści - drewnoOryginalny http://ww2.ru/forum/index.php?showtopic=68739
Red_Star-01 Napisano 2 Listopad 2008 Autor Napisano 2 Listopad 2008 Witam,Dziękuje śicznie za pomoc z wymiarami. Jeżeli nie jest to problem to proszę pochwalić się i podać zdjęcie swojego ZIKPozdrawia Mariusz B.
Red_Star-01 Napisano 9 Listopad 2008 Autor Napisano 9 Listopad 2008 Witam,Dziekuje ślicznie za: zdjęcia, artykuły oraz wyymiary
Pytanie
Red_Star-01
Mam serdeczną prośbę szukałem wszędzie na internecie, i nie jestem w stanie odnaleźć wymiarów bojowego noża sowieckiego z II Wojenki ZIK ".
Proszę o podanie wymiarów samego ostrza oraz z uchwytem na dłoń.
Pozdrawia Mariusz.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.