Arbi1000 Napisano 1 Listopad 2008 Napisano 1 Listopad 2008 Nie wiem czy jest różnica w zasilaniu między X-30 a X-50.Ja mam X-terra 50 od roku i używam akumulatorków.W pewnym momencie myslałem, że są one przyczyą błędnych wskazań wykrywki, ale sprawa się wyjasniła i akumulatorki są OK.Ostatnio, po naładowaniu byłem w terenie trzykrotnie.W sumie ok. 10 godz. i nie ma problemu.Myślę, że akumulatorki są najlepszym rozwiązaniem.
longwood Napisano 1 Listopad 2008 Napisano 1 Listopad 2008 w instrukcji jest wyraźne zastrzeżenie, żeby nie stosować pewnego typu akumulatorów!Nie mam jej przy sobie, więc nie pamiętam dokładnie.Najpierw przeczytaj instrukcję, potem dopiero z łapami do wykrywki!
longwood Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 spokojnie, wolno wolno:-)Ja uzywam i zyje, tylko trzeba kupić odpowiednie
longwood Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 będziesz miał napisane w instrukcji:-)Jak już odpalisz sprzęt to weź sobie notes , ołówek, idź w teren i zapisuj co oznacza który numer na wyswietlaczu.Z czasem nabierzesz wprawy, ale najpierw dobrze mieć ściągę.Aha, i na dłuższych wypadach dobrze mieć zapasowy komplet baterii przy sobie bo wskaźnik naładowania jest gówniany i może pokazywać baterie pełne, a potem nagle wszysko padnie
longwood Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 to sprzęt TYLKO na moniaki.Na kopanie żelastwa się nie nadaje wogóle.Raz że na żelazo ma śmieszny zasięg, to jeszcze absolutnie nic nie powie o tym co masz pod cewką- ani o wielkości ani głębokości.Natomiast w kwestii monet zasadniczo jesteś w stanie rozpoznać rodzaj metalu, wielkość, niekiedy głębokość - ale przy zasięgu 30 cm to zbędne bo i tak zazwyczaj fant wykopujesz na pierwszym sztychu szpadla.Ewidentną wadą jest natomiast namierzanie fanta-słynny pinpoint.Ja nie nauczyłem się lokalizować fantów za jego pomocą:-(I to tyle w skrócie.Na znalezienie wspólnego języka z eksterką potrzeba kilkunastu godzin chodzenia.Potem praktycznie kopiesz tylko to co hcesz, zero gwoździ czy drutu
cecholek Napisano 3 Listopad 2008 Napisano 3 Listopad 2008 Byłem szczęśliwym posiadaczem 30 oraz 50 , co do pinpointa - nie miałem uwag. Szybki dostęp do klawisza , jednak nie jest on super potrzebny , bo podobnie jak longwood namierzałem fanty bez niego - nie stwarza to większych problemów po kilku wypadach .I śmiało moge potwierdzić,że sprzęcior na kolorek jest oki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.