Skocz do zawartości

I wojna i nie tylko

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...
  • Odpowiedzi 456
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 weeks later...
Napisano

Całość. Menażka - z dna dołka strzeleckiego, co ciekawe została wykopana z woda w środku i korkiem oraz skórą - niestety korek był nadgnity a dodatkowo w środku coś brzeczało wiec musiałem sprawdzic co, niestety nie było tam zadnej niespodzianki jak w tej kolegi Walkera69. pozdro

Napisano
No no! Kolekcja się uzupełniła i to szybciutko! Gratulacje!!! Sygnet był w menażce, a nie w manierce :) ale sprawdzić trzeba wszystko. Dużo gadacie chyba z miejscowymi ale może to nie o Was mi chłop mówił hehe. Koniecznie wrzuć fotki jak dopieścisz wszystko szczotką. Pozdro!
Napisano
Na tej 1 klamerce po lewej - wegierskiej - testowałem różne metody czyszczenia mosiadzu bo byla w fatalnym stanie, jesli macie jakis pomysl by pozbyc sie tego polysku strasznego to dziekuje, chocby to czyms pomalowac, byle tak nie wygladało.
Napisano
Niestety zniszczyłeś tą klamrę bezpowrotnie, nic już się nie da zrobić. Te następne poprostu umyj ciepłą wodą, pomocz w oliwie z oliwek 2 - 3 tygodnie, usuń szmatką brud, znowu umyj i zostaw w tej pięknej, 100-tu letniej patynie.

Pozdrawiam W
Napisano
Tylko ostatnia ma patyne na moje oko reszta jest z kwasnej gleby tez mam z tym problem Michał nic nie maluj zostaw ja mosiadz sam ściemnieje i nie bedzie połysku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie