Photobymagik Napisano 28 Luty 2009 Share Napisano 28 Luty 2009 Moim zdaniem dostęp do takich miejsc jak bunkry powinien mieć każdy.. ale z drugiej strony gdyby to było otwarte cały czas i każdy tak sam mógłby sobie wchodzić do takich bunkrów to po jakimś czasie zastalibyśmy tam syf - ściany pomalowane sprayami.. mnóstwo różnych śmieci od puszek po piwie po inne rzeczy. Druga sprawa gdyby wstęp do takich bunkrów nie był płatny to pewnie połowa by była w opłakanym stanie - byłem w te wakacje w bunkrze w okolicach Bakałarzewa i od gościa który oprowadzał po nim dowiedziałem sie że ten bunkier był już pare razy podpalany i takie tam bajery. A dzięki pieniądzom które płacą ludzie za zwiedzenie bunkru po części jest on restaurowany i dodają do niego różne rzeczy - chociażby jakieś tam repliki umundurowania żołnierzy czy coś w tym stylu. 5zł za zwiedzenie bunkru to znowu nie jest majątek a powiem szczerze że fajnie jest przejść się po takim bunkrze i zobaczyć jak to wygląda od środka i poznać troche historii z nim związanej..no i spojrzej na widok z pod grubej na jakieś 30cm kopuły w której było kiedyś zamontowane działko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 4 Marzec 2009 Share Napisano 4 Marzec 2009 Nie działko ,a dwa MG . Mam nadzieję, że nie usłyszałeś tego od przewodnika po obiekcie, lecz to Twoje przejęzyczenie. Grzebiuszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.