pawelus123 Napisano 19 Listopad 2008 Napisano 19 Listopad 2008 Witam, dołączam się do wypowiedzi mjuta, za tą kasę nic lepszego nie mogłem kupić, zastanawiałem się nad fisherem f4 ale już sama jakość wykonania w porównaniu do proximy daje do myślenia. Jeśli chodzi o obsługę to faktycznie, trzeba uważnie poczytać instrukcję ale nie jest to takie tragiczne, wszystkie funkcje wykrywki nie są ciężarem ale dużym ułatwieniem w poszukiwaniach. Jeśli bym miał wybierać jeszcze raz to na pewno wybór byłby ten sam.Jeśli chodzi o funkcję mix to wszystko ok, jest fajny. Mi tylko brakuje w tym trybie funkcji VCO, czyli dźwiękowej identyfikacji tak w skrócie, nie wiem jak innym użytkownikom ale mi bardzo podoba się ten bajer ;)Pozdrawiam
thomson Napisano 29 Listopad 2008 Napisano 29 Listopad 2008 Witam. Kolega prosil mnie abym zapytał z jakiej głebokości wyrywaliscie hełmy ?
bigi Napisano 15 Grudzień 2008 Napisano 15 Grudzień 2008 przy mnie kumpel z ponad metra wygrzebal w dynamiku ruski garnek.
panzerkpfw Napisano 15 Grudzień 2008 Napisano 15 Grudzień 2008 A ja miałem wczoraj sygnał z dynamika na jakiegoś cosia w glebie, wykopałem dołek na cala łopatkę (70cm) i cosia dalej nie było widać, a sygnał narastał! nadzieje spore, jednak zabrakło czasu na wykopanie, myślę, że w tym tygodniu wrócę po to i zdam relacje! pozdrawiam
bolen Napisano 8 Październik 2010 Napisano 8 Październik 2010 Czy Rutus Proxima pokazuje na wyświetlaczu głębokość na której znajduje się metalowy przedmiot?
doktordetektor Napisano 8 Październik 2010 Napisano 8 Październik 2010 Zazwyczaj w wykrywaczach wskaźnik głębokości zalegania wyskalowany jest na średniej wielkości monetę więc przy większych przedmiotach mogą wystapić przekłamania.
matireli Napisano 31 Maj 2011 Napisano 31 Maj 2011 Odświeżam nie chcąc otwierać nowego wątku czy może mi ktoś poradzić z ustawieniem na militarke mam rutusa proxime od 6mc dynamik opanowałem ale z statykiem mam problem dlatego proszę o pomoc szukałem w wyszukiwarce ale brak konkretów proszę o odpowiedz i pozdrawiam
dzieci3 Napisano 1 Czerwiec 2011 Napisano 1 Czerwiec 2011 Wszystko jest w instrukcji,gdzie masz problem?Pzdr.
psioter5 Napisano 1 Czerwiec 2011 Napisano 1 Czerwiec 2011 instrukcja instrukcja ja się uczyłem 2 miesiące żeby wiedzieć co on do mnie piszczy.
psioter5 Napisano 1 Czerwiec 2011 Napisano 1 Czerwiec 2011 jak nie chcesz kopać odłamków to po znalezieniu sygnału unosisz cewkę na pin poincie jeśli sygnał zanika bardzo szybko to odłamek lub inna drobna rzecz jeśli ciągnie się na 15 cm i więcej to już jest coś większego
irasiad Napisano 2 Czerwiec 2011 Napisano 2 Czerwiec 2011 Ciekawa uwaga psioter5. Muszę to sprawdzić.
psioter5 Napisano 2 Czerwiec 2011 Napisano 2 Czerwiec 2011 ja ogólnie chodzę na drobnice kolorowa mam dyskryminacje na -10 żeby nie darł mordy co chwile ale jak jest coś sporego z metalu to i tak będzie pierdział.
pawcion123 Napisano 2 Czerwiec 2011 Napisano 2 Czerwiec 2011 Potwierdzam,sposób psioter'a5 jest dobry + wskazania wyswietlacza.Dla bardziej osłuchanych raczej bym polecał dyskryminację -88 dynamik"
psioter5 Napisano 2 Czerwiec 2011 Napisano 2 Czerwiec 2011 tylko niestety na prawdę trzeba mieć słuch skrzypka żeby wyłapać dobre sygnały na -88 np u mnie jest tyle żelaza w ziemi ze jest to praktycznie niemożliwe bo sygnały zlewają się ze sobą i jest tylko jedno wielkie pierdzenie i pisk itp
irasiad Napisano 2 Czerwiec 2011 Napisano 2 Czerwiec 2011 Więc na ile najlepiej ustawić dyskryminację w statyku?
pawcion123 Napisano 2 Czerwiec 2011 Napisano 2 Czerwiec 2011 To Proxima ma dyskryminacje na statyku??Tylko na wyświetlaczu,z tego co pamiętam wyświetla się wartość sygnału,ustawienie jakiejkolwiek dyskryminacji na statyku nic nie zmienia :)Może w tych nowych coś się zmieniło,ja miałem Ver 1.1
psioter5 Napisano 2 Czerwiec 2011 Napisano 2 Czerwiec 2011 zależy, jak masz mało zaśmiecony teren to i na -90 a jak bardziej to schodź bliżej 0 musisz metoda prób i błędów określić jaka dyskryminacja na jaki teren bo jak mi powiedzieli że mam chodzić na kolor na -40-30 to nie dałem rady a kolega powiedział ,,weź na -10 i będzie dobrze,, no i prawdę gadał.
STYCHU3 Napisano 2 Czerwiec 2011 Napisano 2 Czerwiec 2011 ja po lesie biegam na statyku ,częstotliwość najniższa VCO na 8 ,korekcja kamieni na -2 , czułość na 37,dyskryminacja na -90 i sam sobie dyskryminuje kopie wszystko od -20 wzwyż
psioter5 Napisano 2 Czerwiec 2011 Napisano 2 Czerwiec 2011 obniżając częstotliwość na najniższą zmieszasz zasięg, gdyż producent nawet napisał ze częstotliwość na środku skali jest najbardziej optymalna.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.