Prezes14 Napisano 25 Październik 2008 Autor Share Napisano 25 Październik 2008 Witam.Wiem że podobnych tematów było pewnie więcej ( jestem na forum od niedawna)ale dziś będąc na grzybach, schylając się po jednego zobaczyłem że wystaje z ziemi kawał metalu...po chwili okazało się że to lotka... czy spotkaliście się z czymś takim ? Przez ten las chodzą tysiące ludzi a tam ( niedaleko drogi) leży coś takiego.Nie jestem przdkonany że to niewypał ale na 99,9% tak.Co z tym zrobić?Na policję nie zgłoszę bo zaraz się do mnie dobiorą ( kumpla chcieli załatwić mowiąc że wiedział wcześniej i powiedział po długim czasie narazając ludzi na niebezpieczeństwo)Co byście radzili zrobić?PS.Fotki mogę wystawić pod warunkiem że administracja wyrazi na to zgodę.(w co wątpię)ale wolałbym wiedzieć co to jest.Pozdrawiam,Prezes 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabor Napisano 25 Październik 2008 Share Napisano 25 Październik 2008 Najbliższa służba leśna lub leśniczy i naprzód (szedłeś tu zajączek tam maślaczek aż tu nagle taki diabeł) całkiem serio jak ma lotki to pewnie jest bardzo beee. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 25 Październik 2008 Share Napisano 25 Październik 2008 To wstaw fotkę, to się dowiemy czy to jest becpieczne czy nie ( oczywiście tego nie ruszaj .Pozfrowiena Manierkarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabat Napisano 25 Październik 2008 Share Napisano 25 Październik 2008 ale nie wiesz czy to cały pocisk czy sama lotka?? lotki też przecież same się trafiają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 25 Październik 2008 Autor Share Napisano 25 Październik 2008 Panowie.To na 99,9% jest niemiecka bomba lotnicza.Własnie Dziadek mi opowiadał ze tą drogą uciekali cywile i była bombardowana przez niemców 4 września 1939 roku.Całej nie ruszałem.Ok w takim razie wklejam fotki za chwilę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atb22 Napisano 25 Październik 2008 Share Napisano 25 Październik 2008 Czasem może być sama lotka ale jak koledzy radzą najlepiej leśniczemu zgłosić nie musisz dzwonić na policje. czy spotkaliście się z czymś takim ?" zaryzykuje stwierdzeniem że każda osobą chodząca z wykrywaczem napotkała się chodź raz na urwiłapke". Pozdrawiam atb22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 25 Październik 2008 Autor Share Napisano 25 Październik 2008 To juz po lekkim odgarnięciu... dalej się bałem odgarniać.nie będę ryzykował życia dla jakiegoś złomu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 25 Październik 2008 Autor Share Napisano 25 Październik 2008 Co o tym sądzicie? Jutro albo w poniedziałek to zgłoszę leśniczemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atb22 Napisano 25 Październik 2008 Share Napisano 25 Październik 2008 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=82776 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 25 Październik 2008 Autor Share Napisano 25 Październik 2008 to nie to... zobacz na lotkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 25 Październik 2008 Autor Share Napisano 25 Październik 2008 Lotka ma takie dziwne zagięcia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobrasaper Napisano 25 Październik 2008 Share Napisano 25 Październik 2008 wyglada na całego:(cos trzeba z ty zrobic!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atb22 Napisano 25 Październik 2008 Share Napisano 25 Październik 2008 http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://img153.imageshack.us/img153/6263/82mmcf4.jpg&imgrefurl=http://eksplorator.mojeforum.net/viewtopic.php%3Ft%3D775&h=416&w=979&sz=117&hl=pl&start=9&um=1&usg=__WGK5Oux7CDUE3rfXZaL9OOZUD4M=&tbnid=YzGYbE7fgDs0uM:&tbnh=63&tbnw=149&prev=/images%3Fq%3Drosyjski%2Bgranat%2Bmo%25C5%25BAdzierzowy%26um%3D1%26hl%3Dpl%26lr%3D%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26hs%3DxH%26sa%3DNspójrz na Moździerz wz.18/28/31 - 81 mm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 25 Październik 2008 Autor Share Napisano 25 Październik 2008 No podobny.Jak macie jakieś linki o bombach lotniczych to piszcie.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraktal Napisano 25 Październik 2008 Share Napisano 25 Październik 2008 Zanim zgłosisz zastanów się, czy chcesz mieć przeszukane mieszkanie. Nie masz broni ani amunicji w domu, to może znajdzie się jakaś lewa płyta kompaktowa. Może monetka ze zniszczonych stanowisk archeologicznych", albo guzik z ozkopanych grobów". Jeżeli tak cię to męczy to wyłącznie leśniczemu, sołtysowi itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 25 Październik 2008 Autor Share Napisano 25 Październik 2008 Od policji zawsze trzymałem się zdala.Wiem jakie mają metody od znajomych.W zyciu nie zgłosiłbym to do nich bo jeszcze by powiedzieli ze to ja tam podrzuciłem.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 26 Październik 2008 Share Napisano 26 Październik 2008 Ludzie was to calkowice pogrzalo- przeciez nie bedziesz latal na policje ze znalazles kawal ogorka bez splonki. Tego jest pelno - a wy robicie juz panike na cała Polske.Chcesz miec swiety spokoj- to go zakop troche glebiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYSIEK-SANOK Napisano 26 Październik 2008 Share Napisano 26 Październik 2008 thomson ma razje, najlepiej zakopac i zapomniec o tym.Nie ma potrzeby sie podniecac znaleziskiem i tym bardziej opisywac to na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialy8848 Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 Witam koledzyja z policja mialem taka przygode:poszedlem zglosic rozryke z zdjeciami w aparacie,a oni powiedzieli ze mam sp.......c i zakopac do glebiej. Dupy mam im nie zawracac.Kazdy ma pewnie swoja historie z niebieskimipozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 Witam!No ja ostatnio jak piłem browara na murku to znów mandat dostałem hehehea tak serio:-pocisk moźdz. polski, żadna bomba lotnicza.-zgłaszać? nie zgłaszać? ja nigdy nie zgłaszałem.Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 9 Listopad 2008 Autor Share Napisano 9 Listopad 2008 w takim razie też to olewam.zakopię głębiej i nara.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 9 Listopad 2008 Share Napisano 9 Listopad 2008 Zauwazylem , ze ten ogorek nie ma splonki. Jezlei jest to polak to sprawdz czy nie jest to sama skorupa bez materialow niebezpiecznych. jak by byl bez tego gowna to ladny eksponat bys mial.pzdr Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 3 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2009 Witam.Oglądałem go dzisiaj z bliska, zapalnika nie miał, spłonki też nie lecz w środku... była wkładka aluminiowa... czy pod nią kryje się to co myślę ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regers Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 Jak nie ma zapalnika a jest taka tulejka aluminiowa czy tam z mosiądzu i jest zaślepiona to tak jest tam w środku MW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 3 Styczeń 2009 Share Napisano 3 Styczeń 2009 No to masz piękne znalezisko. Teraz tylko śrubokręcik i wiertarka z długim wiertłem i jazda!!!Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.