longwood Napisano 11 Listopad 2008 Napisano 11 Listopad 2008 nie na miejscu bylaby odpowiedź kierująca bezpośrednio do vikinga.Natomiast stwierdzenie że nikt poza Vikingiem w Polsce Minelabów z gwarancją nie sprzedaje jest jak najbardziej w porzo:-)
Arseon Napisano 11 Listopad 2008 Autor Napisano 11 Listopad 2008 siemens kolega maniutek trafnie to opisał tylko jak go kupisz zacznij od ustawień fabrycznych i zmniejsz tylko gain na 5 lub 6 i możesz zwiększyć trochę czułość na począ-tek wystarczy jak poznasz sprzęt(kilkanaście wypadów) sto-pniowo możesz dodawać następne ustawienia ,czytając instru-kcję i ten wątek lub inne na temat Se plus praktyka z czasem(nie tak długo jak niektórzy piszą) opanujesz go a potemsam miód i fanty zaczną wychodzić lepiej jak na ace 250wiem bo sam też mam kanarka( jeszcze nie sprzedałem ale sprzedam) i kumple z nimi biegają obok mnie i różnica jest(bardziej widoczna po przejściu na iron mask)może nie zawszejakościowa ale ilościowa napewno.Jak będziesz miał pytaniapisz w tym wątku. pozdro.ps.maniutek jak dajesz radę na czułości 30 manual,błędnychsygnałów chyba sporo ? nie wzbudza się co chwilę ?
Arseon Napisano 11 Listopad 2008 Autor Napisano 11 Listopad 2008 Z tymi kilkunastoma wypadami chodziło mi o wstępnezaznajomienie a nie szersze poznanie.Żeby w pełni wykorzystać, zrozumieć,przetestować i dopasowaćdo własnych upodobań wszystkie dostępne funkcje sprzętupotrzeba wiele czasu.
siemens Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 arseon i arkadio- wielkie dzieki !!!!w koncu otrzymalem konkretne odpowiedzi.arseon tego kanarka to juz sprzedajesz?
Arseon Napisano 12 Listopad 2008 Autor Napisano 12 Listopad 2008 Jeżeli chcesz to poczekaj do 20-tego( bo teraz wyjeżdżam na wczasy) jak wrócę to się dogadamy.Jesteś z Warszawy lub okolic ?
siemens Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 nie jestem z wawy.ale srednio co dwa tyg.odwiedzam stolice.to sie dogamy.
Blitzkrieg Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 Hmm to może ja tak zaofftopuje, skoro wątek sprzętu dla kolegi Siemensa zamkniety, a mnie przez świeta na forum nie było, to tu wetknę swoje trzy grosze;). Ja bym jednak polecił się zastanowić, nad wyborem sprzetu. Kolega pytał o włącz i szukaj, czyli chodzi pewnie o pierwszy sprzęt. To ja bym polecił jednak terre 70, żeby sie zaznajomic ze sprzetem ze stajni minelaba, wykrywacz porządny, prosty w obsłudze, nie nastrzecza problemów. Co innego explo... u każdego na początku tak samo mnogośc sygnałów, jedni sie przyzwyczają i kopią innych to odrzuci, bo co to za sprzet co wszedzie piszczy... A najgorsze to zrazic sie do czegoś na początku...
siemens Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 blitz dzieki za swoje 3 grosze,tym bardziej ze 70tka staniala chyba ostatnio.albo uzywanego kanrka kupie i w przyszlym roku 70tke lub ex se albo odrazu 70tke.
longwood Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=SB35Qtd69CA
longwood Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=RUx4_CXenNI&feature=relatedX-70 jest uważana za trudniejszy w obsłudze niż np.quattro, który z kolei jest uproszczoną wersją explorera...Ja chodzę z x-30 już od dawna, ale nie czaje o co chodzi w tych rozbudowanych funkcjach x-70.
Blitzkrieg Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 Hmm, ja mam X50, czy ja wiem czy takie skomplikowane?? Jak chodzisz na jewlery to nie rożni sie bardzo od 50 czy 30. Możesz sobie wiecej ustawić ręcznie niz w tych słabszych. Wiecej tonów identyfikacji masz, reczne strojenie do gruntu, kompensacje wpływu gruntu, i fajniejsza szersza dyskryminacja. Hmm no i jeszcze drugi tryb na militaria, taki pseudostatyk, no tyle moge powiedzieć o 70, lazilem na sprzecie kolegi na jewlerry i jakos problemu nie było:)
maniutek1 Napisano 12 Listopad 2008 Napisano 12 Listopad 2008 Przepraszam Arseon, że tak późno odpowiadam...W lesie i w wysokiej trawie faktycznie chodzenie na czułości 30 jest nieco uciążliwe ale mam w swojej okolicy sporo piaszczystych ugorków, porośniętych bardzo skromną roślinnością. Na nich jadę w górę z czułością. Nawet do 31. Max nigdy nie miałem bo gdzieś wyczytałem, że pomija wtedy niektóre cele...No i często używam Noise Cancel. Pozwala nieco uspokoić wykrywacz a przez to nieco wyciągnąć" jeszcze czułość... PozdrawiamManiutek
Arseon Napisano 12 Listopad 2008 Autor Napisano 12 Listopad 2008 No tak jak piszesz maniutek moje doświadczenia są podobne w lekkim terenie piaszczystym (tak jak mówi instrukcja i pisze arkadio) lepiej ustawić manual wtedy lepiej spenetrujeteren a nie będzie jeszcze fałszował na trudniejszej glebie bardziej zmineralizowanej półautomatyczny bo odzieli ziarno od plew.Chociaż na większości zaoranych zwykłych pól nie daję rady w manualu więcej jak 25 czułości ,arkadio pisze podobnie że w manualu max daje 25.Też używam noise cancel często pomaga.pozdrowienia maniutek i wiele sukcesów z Explo.
Arseon Napisano 12 Listopad 2008 Autor Napisano 12 Listopad 2008 maniutek jak jesteś z mazowsza i chciałbyś się spotkać w terenie wymienić doświadczenia napisz na priv
Arseon Napisano 11 Grudzień 2008 Autor Napisano 11 Grudzień 2008 witam po dłuższej przerwie.Wydawało mi się wcześniej że przydynamicznym przemiataniu w Se raczej wiele nie ominiemy jednak w prawie codziennej konfrontacji z GT przy dynamicznych poszukiwaniach GT jest skuteczniejszy czasami nawet sporo.Po dłuższej przygodzie SE zaczynam doświadczaćże jest to sprzęt do spokojnego chodzenia najlepiej na słuchawkach co trochę się kłuci z moim temperamentem i wyrobionym stylem poszukiwań i mimo że bardzo się z nim zżyłem(bardzo miła obsługa,menu,przejżysta identyfikacja,chociaż na digital zbyt mała skala trudno odrzucić polmosa) to zastanawiam się nad sprzedażą bo zbyt powolna praca procesora trochę przeszkadza a co dodatkowo mnie zaczeło irytować to jego ogromna energożerność gdyż 8 akumulatorów energizer 2500 mAh świeżo naładowanych zaczyna nie starczać od rana do 15-stej może po roku trochę się zużyły ale 8 baterii alkalicznych dobrej marki także czasem nie starcza na jedne całodniowe wykopki coś chyba nie tak jakie są wasze doświadczenia w tej kwestii?czy zastosowanie opcjii fast przyśpieszy reakcję na metal i zwiększy dynamiczność poszukiwań?pozdro>
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.