f35jsf Napisano 15 Październik 2008 Autor Napisano 15 Październik 2008 Kiedyś kupiłem na alle bo myślałem, że jest na odkażalniki. Nie jest. Może ktoś widział coś podobnego.Wym: 136x119x44.
Lord_Macragge Napisano 16 Październik 2008 Napisano 16 Październik 2008 Przedmiot ten był już omawiany na forum GRH 130.PanzerLehrDivision. Cytując Kolegę Hindusa: To jest tak zwany Kohlenoxydanzeiger – wojskowy wykrywacz tlenku węgla (czyli czadu – o ile mnie pamięć nie myli). Składał się z ręcznej pompki, szklanego naczynia i zasobnika z próbówkami (to jest właśnie ta metalowa skrzynka, którą prezentujesz na zdjęciach). Wszystko transportowane było w drewnianej skrzyni."Rzadki fant.
f35jsf Napisano 16 Październik 2008 Autor Napisano 16 Październik 2008 To akurat wiem, ale i tak dzięki Panowie za te odpowiedzi.Myślę, że kluczem do rozwiązania tej zagadki jest ten rysunek na wieczku.Co to może być??Jakieś strzykawki?? Magazynki"??Pozdrawiam.
f35jsf Napisano 17 Październik 2008 Autor Napisano 17 Październik 2008 Bomba. Pięknie dziękuje kolego.Pozdrawiam serdecznie.
f35jsf Napisano 15 Październik 2008 Autor Napisano 15 Październik 2008 Kiedyś kupiłem na alle bo myślałem, że jest na odkażalniki. Nie jest. Może ktoś widział coś podobnego.Wym: 136x119x44.
f35jsf Napisano 15 Październik 2008 Autor Napisano 15 Październik 2008 Z góry dziękuje za odpowiedzi.Pozdrawiam.
Kadaf Napisano 15 Październik 2008 Napisano 15 Październik 2008 może żle kojarze, ale... firma Dräger (obecnie) kiedyś było to pisane draeger - firma powst. w 1889 zajmująca się produkcją różnych rzeczy z dzedziny ratownictwa - produkują sprzęt (butle,maski,itp) dla ratowników medycznych/górniczych/strażaków oraz różne urządzenia podtrzymujące funkcje życiowe... być może to skrzyneczka właśnie z jakiegoś sprzętu medycznego lub górniczego - nie ma jakiegoś innego bicia/daty?Zdrów
Pytanie
f35jsf
Kiedyś kupiłem na alle bo myślałem, że jest na odkażalniki. Nie jest. Może ktoś widział coś podobnego.
Wym: 136x119x44.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.