Skocz do zawartości

Garett ace250

tadeks6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam ace 250 jest podobno zajebiaszczy na kolorek, a chodzi mi o zasięg na łuski, bo na nich mi najbardziej zalerzy...One terz są wykonane z metalu kolorowego, no to jak jest z tym zasięgiem na łuseczki, czy jest on wystarczający??? tzn dobry??? Daż Bór tadeks6.
  • Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Mam ACe 250 i chodzilem po terenie gdzie byla strzelnica łusek (mauser) wychodzilo bardzo dużo, rowniez na terenie gdzie był plac ćwiczen WP przed wojną l;uxek równiez sporo więc jak najbardziej polecam.
Napisano
ace250 znajduje cuda, ostatnio wykopałem ponad 8-o kilową iespodziankę", którą zakopałem jeszcze głębiej niż ją znalazłem
Napisano
Dzięki wszystkim za wypowiedzi!!! A jeszcze mnie interesuje dyskryminacja w typ sprzęcie, a mianowicie czy posiada on tryb ALL METAL??? ,I czy dobrze rozróżnia kolorki,od stalowych przedmiotów np gwoździ??? Ja nie lubie chodzić po polach więc tylko po lesie bym śmigał... Więc czy konstrukcja ACE250 jest tak stabilna i odpowiednia do śmigania po lesie????? No i ostatnie pytanie, jak ACE250 spisuje się na zaśmieconym terenie, i czy pin-point jest dobry i pozwala na dokładne namierzenie znaleziska??????
Z góry dzięki za wypowiedzi DAŻ BÓR(-:(-:(-: Tadeks6
Napisano
Witaj.
Dyskryminacja w kanarku jest dobra i w miare dobrze rozroznia kolorki, tak samo pin point spelnia swoja funkcje. Po lasach takze mozesz z Nia smigac tylko uwazaj na cewke bo do najmocniejszych nie nalezy. Tryb all metal jak najbardziej posiada;]
pzdr.
Dawid
Napisano
Dzieki such ss, ale nie wiem co ma znaczyć, że cewka do najmocniejszych nie należy" tzn, że przy mocniejszy muerzeniu w korzeń lub coś innego może się rozszczelnić, lub rozchrzanic na amen???? A nie mozna dostac nigdzie osłony na cewkę do kanarka?????????? Pozdro tadeks6.
Napisano
Osłonę spokojnie kupisz a cewka wcale nie jest taka słaba więc stuknięcie o korzeń nie jest groźne Duzo bardziej groźne jest zsuknięcie w kamień ale to raczej na polu moze wtedy odprysnąć kawałek. Jednak nie często się to zdaza mam kanarka 1,5 roku i mam dopiero 2 malutkie odpryski które w niczym nie pogarszają pracy wykrywacza, a chodze z nim dość czesto
Napisano
Dzięki Ravfal(-: Mam jeszce jedno pytanko, a mianowicie jak kanarek reaguje na większe żelaztwo , podobno słabo sobie z nimi radzi)-: Co wiecie na ten temat????? Daż dół tadeks6.
Napisano
jeszcze nie miałem problemu z dużymi przedmiotami,powiem więcej znalazłem ich multum!! kawałki gąsienicy,lemiesze,płyty metalowe,podkłady kolejowe..itp.więc nie ma się co bać!!! pozdro:)
Napisano
witam ,
w sumie ja od roku biegam ze swoim ACE 150 i tez nie mam problemów z rożnego rodzajem łusek i gabarytów zalegającym w ziemi oba te kanarki warte są tych pieniędzy :)
Napisano
Z dużym żelastwem radzi sobie bardzo dobze. Jeśli jednak masz dość kopania hełmów i karabinów ustawiasz tryb jewlery i słuchasz jak pięknie graja kolorki ;P
Napisano
jeszce małe pytanko, czy z kanarkiem lepiej się chodzi na słuchawkach, czy bez??? I jakie jest wejście na słuchawki mini jack???? No i czy przy użyciu słuchawek baterje dłurzej trzymają???? No i ile ile ogólnie kanarek wytrzymuje na jednych baterjach???? Pozdro tadeks6.
Napisano
Dla mnie niema różnicy czy chodze ze słuchawkami czy bez , i tak i tak bardzo dobze wszystko słychać, wejęcie słuchawkowe to duży jack 6,3mm , Na jednym komplecie baterii chodziłem cały tydzień (7dni) codziennie po 3-4h Tak więc zbyt duzego apetytu na prad niema
Napisano
najlepiej kupuj porządne baterie Alkaliczne bo na zwykłych to 1 dzień nie pochodzisz , ja kupuje GP Alkaliczne ewentualnie można używać akumulatorków , co do słuchawek - kanarek jest trochę głośny i nie można go przyciszyć żeby nie zwrócić zbytnio na siebie uwagi ja używam słuchawek od kompa z regulacją głośności :)
Napisano
Witam podobno ACE250 najbardziej lubi drobny kolorek, a czy jakiemuś posiadaczowi udało sie kopnąć nim jakąś większą łuskę i jakie ma on zasięgi na nie i na jakich ustawieniach??? No i na jakich maksymalnych głębokąściach widzi klamerkę np carska 1wś która też jest wykonana z metalu kolorowego???????????????????????????????????????? Daż Dół tadeks6.
Napisano
Hmm z tymi zasięgami bywa różnie i dokładnie ci ich nie podam bo nieznam. Kalmerki wykopałem 3 w tym 2 carskie i jedna z tego co pamiętam była na głebokości szpadla tzn. metalowej części łopaty. Z duzymi łuskami niema najmniejszego problemu bo pzeciez im fant większy tym łatwiej go znaleźć.
Napisano
jeżeli zależy ci tylko na łuskach to kup sobie statyka np.HS-3
napewno znajdziesz ich więcej smętkiem na danym poletku niż dwieściepięćdziesiątką

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie