grzegorz435 Napisano 13 Październik 2008 Autor Napisano 13 Październik 2008 Proszę o pomoc który z wykrywaczy jest lepszy ?
dzieci3 Napisano 20 Październik 2008 Napisano 20 Październik 2008 Witam,ciekawe porównanie.Widziałem co potrafi 6000 di pro,niestety nie widziałem Proximy.Wątek godny polecenia.Pzdr.
Gizeh Napisano 20 Październik 2008 Napisano 20 Październik 2008 Udzielam pomocy:wpisz w wyszukiwarkę Whites 6000
sindbad Napisano 22 Październik 2008 Napisano 22 Październik 2008 Whites 6000 to stara analogowa maszyna, można by powiedzieć legenda. Proxima to cyfrówka. Co do Proximy to za dużo o niej nie opowiem, bo tylko widziałem ja w akcji, przyjemności pracy z nią nie maiłem. Co do 6000 to ma wersję DI PRO SL i jestem z niej zadowolony, choć jak na obecne realia rynku sprzęt ten trochę waży. Whites ma niezły tryb statyczny, dość głęboki, przydatny do militarki. Dynamik także jest ok, z tym, ze ja zauważyłem, że im szybciej poruszam sonda, tym więcej widzi. Nad rękojeścią masz wskaźnik wychył owy i zależnie od trybu pracy(wykrywacz ma ich 4) możesz obserwował typ danego metalu lub jego przybliżona głębokość zalegania. O ile wykrywacz dobrze określa skład, o tyle pomiar głębokości jest precyzyjny praktycznie tylko dla monetek. Jest także możliwość akceptacji oraz odrzucania gorących kamieni(meteorytów), ustawiany w/g uznania sygnał wiodący oraz test baterii. Ogólnie sprzęt ten nabyłem kilka lat temu i jestem z niego zadowolony, ma naprawdę małą tłumienność w gruncie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.