blaszak Napisano 2 Październik 2008 Autor Napisano 2 Październik 2008 Po raz kolejny mam kilak blaszek do ID.Będę wdzięczny za info.5./B.E.Bir.Bb.L.A./B.E.Bir.Bb.L.A w nawiasie wybite mot 3 z tym że t jest odwrotnie wybite.LEI.HEI.FLAKBATTR.55/IV
blaszak Napisano 2 Październik 2008 Autor Napisano 2 Październik 2008 Po raz kolejny mam kilak blaszek do ID.Będę wdzięczny za info.5./B.E.Bir.Bb.L.A./B.E.Bir.Bb.L.A w nawiasie wybite mot 3 z tym że t jest odwrotnie wybite.LEI.HEI.FLAKBATTR.55/IV
coriolan Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 ostatni - leichte Heimat FLAK batterie 55/IVlekka bateria ojczysta"FLAK /przeciwlotnicza/ nr 55/IV;wchodziła w skład 150 pułku FLAK,dolnośląskiego,ze sztabem we Wrocławiu nieśmiertelniki sugerujące ew.batalion budowy mostów są chyba nieco fantazyjne - ze skrótem Bir dotyczczas nie spotkałem się
blaszak Napisano 3 Październik 2008 Autor Napisano 3 Październik 2008 A jeszcze jedno pytanko.Blaszki różnią się numerami baterii bo jedna jest 4 a druga 5.A co oznacza skrót mot wybity na jednej z nich?Jakaś jednostka zmotoryzowana??
coriolan Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 Chyba trzeba będzie szukać w jednostkach Beobachtungs - jednostkach obserwacyjnych,a także balonowych.Może potrwać.
blaszak Napisano 2 Październik 2008 Autor Napisano 2 Październik 2008 gdzie szukać??Chociaż wątpię żebym sam znalazł :/
coriolan Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 końcówka Bb.L.A pasuje do Beobachtungs Lehr Abteilung z Gorzowa,a bicia Bir to chyba Bttr /Bateria/.
coriolan Napisano 2 Październik 2008 Napisano 2 Październik 2008 5 Ballon Ersatz Batterie Beobachtung Lehr Abteilung5 zapasowa bateria balonów obserwacyjnych oddziału szkolnego
Pytanie
blaszak
Będę wdzięczny za info.
5./B.E.Bir.Bb.L.A
./B.E.Bir.Bb.L.A w nawiasie wybite mot 3 z tym że t jest odwrotnie wybite.
LEI.HEI.FLAKBATTR.55/IV
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.