Luftwaffe25 Napisano 25 Wrzesień 2008 Autor Napisano 25 Wrzesień 2008 Witam! Wszedłem ostatnio w posiadanie tego oto hełmu.Ciekawi mnie namalowany orzeł-czy jest to jakaś radosna twórczość powojenna czy tez jakaś formacja miała takie godło.Byłbym wdzięczny za informacje.Pozdrawiam!!
ppp.p Napisano 25 Wrzesień 2008 Napisano 25 Wrzesień 2008 Prawdopodobnie używany po wojnie w MOhttp://www.helmy.w8w.pl/POLSKIE.HTM (na dole)Piotrek
feld Napisano 25 Wrzesień 2008 Napisano 25 Wrzesień 2008 Lub straż pozarna.W oddziałach Ochotniczej.S.P.do niedawna mozna było znalesc podobne hełmy.
Czarek Napisano 25 Wrzesień 2008 Napisano 25 Wrzesień 2008 tak jak napisali koledzy-wg mnie taka twórczość jest wiele wiele bardziej ciekawa niż zwykły czarny niemiecki m34
Pytanie
Luftwaffe25
Witam! Wszedłem ostatnio w posiadanie tego oto hełmu.Ciekawi mnie namalowany orzeł-czy jest to jakaś radosna twórczość powojenna czy tez jakaś formacja miała takie godło.Byłbym wdzięczny za informacje.Pozdrawiam!!
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.