Skocz do zawartości
  • 0

Dziwny niesmiertelnik Kriegsmarine!!!!

lysy452

Pytanie

Napisano

witam dzisiaj wyszedl mi owy niesmiertelnik kriegsmarine 15335/43 pierwsze liczby oznaczaja nr zolnierza,ale czy 43 to rok wydania blachy? i jeszcze wymiar jest dziwny odbiegajacy normalnemu niesmiertelnikowi szerokosc 5cm,wysokosc 3,2cm.Czy jest to regulaminowy niesmiertelnik.za pomoc z gory dzieki

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ja rowniez i stad moje zaciekawienie,wiem ze to nie fals bo sam ja wykopalem i na tym koniec,moze ktos ma jakis pomysl,moze link do blach z kriegs.....pozdro
Napisano
Jest to typowy nieśmiertelnik o regulaminowej wielkości 33x50 mm, jeśli przed numerem jest niedobite N (na co mi wygląda) oznacza rejestrację marynarza w 1943 r. przy Dowództwie Akwenu Morza Północnego.
Więcej na ten temat w Odkrywcy 3/2004 i artykule Aleksandra Rostockiego naki tożsamości niemieckiej marynarki wojennej 1918-45"
Pozdrawiam
Napisano
dzieki MK za pomoc a jesli chodzi o to bicie to przed numerem jest A mozesz mi jeszcze wyjasnic co to oznacza to A przed numerem.pozdrawiam
Napisano

witam dzisiaj wyszedl mi owy niesmiertelnik kriegsmarine 15335/43 pierwsze liczby oznaczaja nr zolnierza,ale czy 43 to rok wydania blachy? i jeszcze wymiar jest dziwny odbiegajacy normalnemu niesmiertelnikowi szerokosc 5cm,wysokosc 3,2cm.Czy jest to regulaminowy niesmiertelnik.za pomoc z gory dzieki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie