Witam. Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu jednostki, w której służył mój dziadek. Wojna zastała go w Toruniu. Według zapisek z notesu (z września: nazwy miejscowości kwaterowania i dwie daty 4.09 i 17.09.1939r) Wynika, że miał przydział do VIII DOK w Toruniu. 4-go całonocny marsz w kierunku Warszawy. 17-go dostał się do niewoli (bitwa nad Bzurą). Szlak dziadka wygląda następująco: 4-5 kwatera las Pieczeń lub podobnie,potem Bieganowo, Sompolno, Podlesie, Ostrowy, Kutno, Skrzeszewy, Rybno, .., .. , .. dwunasta nad Wisłą. Jeśli post przejdzie i znajdą się chętni do pomocy, to prześlę dane, które udało mi się zebrać.
Pytanie
ŁukaszK
Witam.
Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu jednostki, w której służył mój dziadek. Wojna zastała go w Toruniu. Według zapisek z notesu (z września: nazwy miejscowości kwaterowania i dwie daty 4.09 i 17.09.1939r) Wynika, że miał przydział do VIII DOK w Toruniu. 4-go całonocny marsz w kierunku Warszawy. 17-go dostał się do niewoli (bitwa nad Bzurą). Szlak dziadka wygląda następująco:
4-5 kwatera las Pieczeń lub podobnie,potem
Bieganowo, Sompolno, Podlesie, Ostrowy, Kutno, Skrzeszewy, Rybno, .., .. , .. dwunasta nad Wisłą. Jeśli post przejdzie i znajdą się chętni do pomocy, to prześlę dane, które udało mi się zebrać.
61 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.