lars Napisano 23 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2008 Witam. Trafil mi sie taki sztrucel i chcialbym odzyskac z niego okladziny i zatrzask. Niestety wszystko jest zapieczone. Mam pytanie w jaki sposob to odzyskac. Czy moczenie bagnetu w ropie da jakis efekt, czy nie zniszczy to okladek. Moze ma ktos jakis lepszy sposob. Dziekuje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 Ropa nie zaszkodzi. Te okładki to drewno czy bakelit? Jak bakelit to można do elektrolizy.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lars Napisano 23 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2008 Okladki sa bakielitowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 Skoro bakielit to elektroliza. Dopiero nastepnie moczenie w czymś tłustym. I tak nikła szansa na odkręcenie okładek, może od razu odwiercić śruby? Zatrzask na koniec obstukać młotkiem na kowadle może po uprzednich zabiegach da się rozkręcić. Niestety lubi się urwać przy odkręcaniu. Do odkręcania śrub okładek ostukanie jest równie pomocne. Odkręcać dopasowaną końcówką śrubokrętem udarowym. Sporo takich złomów rozkręcałem, po prawdzie niewiele udało się bezproblemowe, a kilka zniszczyłem.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lars Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2008 Dzieki za pomoc. Sprobuje z nim powalczyc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 Masz całkiem przyzwoity stan. Popsiukaj jakimś odrdzewiaczem na śrubki i zatrzask. Miałem wz. 28 - wbity w ziemię. Po elektrolizie, moczeniu w ropie i odrdzewiaczach zatrzask chodzi jak w nówce sztuce:) A sprężyna jest cała w oksydzie. Tylko rób to powoli bo wtedy możesz coś zwalić.Polecam stukanie gumowym młotkiem na drewnie.makul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 18 Listopad 2008 Share Napisano 18 Listopad 2008 jest sposób na zatrzast by go grzec palnikiem zwykłym do podgrzebania,w miejscu gdzie znajduje się zatrzask gzreac aż rdza będzie odpryskiwała postukac czymś delikatnie i powinien wyjśc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.