Czarek Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2008 a ten arcyciekawy ptaszek ukazał się mi po zdrapaniu 2 warstw farby-też produkt początku lat 90tych chyba-jakbym go własnoręcznie nie oddrapał to nie uwierzyłbym że to nie jakaś pisanka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2008 to też nie za dawno wyprodukowane-ciekawy kształt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2008 kato wygrzebało się ze stosu 67...z kalkami takimi jak ta nie występują za często więc mimo że jedną już mam...a tam...będą 2-po 10zł dawali-grzech było nie kupić;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2008 a tu sympatyczny orzełek srażacki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2008 a na koniec taki oto niepozorny hełm...cena była przystępna,hełmik nie za ciekawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2008 odrobinę pociapkany z zewnątrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2008 no ale środek miał bardzo przyzwoity:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2008 więc zacząłem delikatnie czyścić a tu cuś się srebrzy...pocieram mocniej i kuku:)patrzy na mnie taki ptaszek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 16 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2008 tak się go na szybko doczyściło-to była niespodzianka miesiąca Panowie:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Czarku powalasz!!!Gdzie ty tak hurtowo hełmiki kupujesz :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ppp.p Napisano 17 Wrzesień 2008 Share Napisano 17 Wrzesień 2008 Czarek, a z drugiej strony nie ma kalki? Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 17 Wrzesień 2008 Share Napisano 17 Wrzesień 2008 no no gratuluje - a to paskudni Niemcy nawet Cześka skundlili heheh - jeszcze raz gratuluje -miałeś nocha pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 17 Wrzesień 2008 Share Napisano 17 Wrzesień 2008 zaintrygowałeś mnie mam takiego samego Czecha zewnętrzna powłoka różnic sie od oryginalnej farby we wewnątrz -niby nic ale hałer był znaleziony w magazynach OC które wykorzystywali Niemcy w czasie wojny a później nasi -ciekawe po co nałożyli nową powłokę ? -a może coś z pod nie wyjdzie ? czym ją usunąć ? acetonem ? i w jaki sposób ? -pozdro http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=339979#546357 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 17 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2008 Piotrek-niestety po drugiej stronie nie ma nic:(Huk-no kto wie kto wie może i u Ciebie siedzi ptaszek schowany:)celuj z prawej strony hełmu zaraz nad nitem mocującym pasek podpinki-tam u mnie wrona jest-ale co do sposobu odczyszczenia nie pomogę Ci za bardzo-ja miałem to szczęście że farba wtórna łatwo dosyć odchodziła i bez większych problemów leciutko pod gąbką tylko z dodatkiem mydła się ukazał orzeł-ale jak farba solidna to większy kłopot-można i chemią spróbować,ale jest ryzyko że nagle ukaże Ci się zarys orła który zaraz rozpuści się-chyba lepsze byłoby delikatne drapanie ale tu też można za dużo zdjąć-ja w odsłanianiu kalek nie mam doświadczeń za dużych-napisy farbą robione ładnie odsłaniają się przy drapaniu-ja używam nakładacza stomatologicznego,kiret stomatologicznych,strasznie tępego stalowego nożyka i nożyka miedzianego zrobionego z 1szo wojennego pierścienia wiodącego od pocisku:)w tym wątku widać tak odsłonięty dp na adrianie 26 i orła na polskim wz.50,a w którejś z poprzednich części polskiego orła na włoskim wz.33...ale jak mówię tam wszędzie byłą farba pod spodem a nie kalka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 17 Wrzesień 2008 Share Napisano 17 Wrzesień 2008 na takiego orła ja twój to nie liczę -ale może -Luftschutz ? dzieki -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miodzio343 Napisano 21 Wrzesień 2008 Share Napisano 21 Wrzesień 2008 Witamco myślicie o tym???idealnie równy... obciety w epoce??wtórnie malowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 21 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2008 dziabnięty bez cięcia z lufrtschutza gladiatora 2 lub 3 częściowego pewnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 4 Październik 2008 Autor Share Napisano 4 Październik 2008 fajny 19 wieczny hełm strażacki/prod.Magirus Ulm/-gdy przyszedł do mnie miał totalnie zmiażdżony i pogięty grzebyk-dałem go do pana co zajmuje się mosiądzem i wyprostował go bardzo pięknie i postanowił oczyścić-niestety wg mnie za bardzo wyglansował...nie lubię jak coś aż tak świeci..ale na szczęście to mosiądz-za rok spatynuje się troszkę i będzie OK:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 4 Październik 2008 Autor Share Napisano 4 Październik 2008 a to już szwajcarski strażak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 4 Październik 2008 Autor Share Napisano 4 Październik 2008 milicja radziecka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 4 Październik 2008 Autor Share Napisano 4 Październik 2008 nrd z siateczką...aż dziw ale dotąd nie miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 4 Październik 2008 Autor Share Napisano 4 Październik 2008 a to już tworzywowy paradny nrd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 4 Październik 2008 Autor Share Napisano 4 Październik 2008 włoski wz.16 lipmann niestety sam czerep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 4 Październik 2008 Autor Share Napisano 4 Październik 2008 amerykański wz.17 z trzema otworkami pod mocowanie tzw. okularów ochronnych Wilmera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 4 Październik 2008 Autor Share Napisano 4 Październik 2008 tu zbliżenie na otworki i link gdzie widać takie okulary:http://www.usmilitariaforum.com/forums/index.php?showtopic=20006&st=0&p=139231entry139231 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.