szaran Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Napisano 15 Wrzesień 2008 Witam wczoraj bylem na kolejnej juz rekonstrukcji BITWY NAD BZURA w miejscowosci BROHÓW. Jest to od mojego miasta ok 70km a nigdy tam nie szukalem , moze ktos z kolegow szukal w tej okolicy??????? PROSZE O WRAZENIA I DZIEKUJE JEDNOCZESNIE POZDRAWIAM !!!!!!!!!
KRANIK Napisano 17 Wrzesień 2008 Napisano 17 Wrzesień 2008 Brochów, Tułowice i całe okolice aż po sam Wyszogród są bardzo dobrą miejscówką na militarkę, proponuję poszperać nad rzeką po obu brzegach:)
woytas Napisano 17 Wrzesień 2008 Napisano 17 Wrzesień 2008 wrazenia za chwile beda jak nie przestaniesz krzyczec na forum...Prosze przestrzegac netykiety!
zbyniek Napisano 17 Wrzesień 2008 Napisano 17 Wrzesień 2008 szaran, wielka litera oznacza że krzyczysz.pozdr
wolf7 Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 Drodzy moi !Mam działkę w okolicach Witkowic od 20 lat. Jeśli kiedyś zbierzemy się do kupy to zapraszam na wspólne wykopki", bo terenu wystarczy na kilka namiotów, a i w chałupie się ze 3 miejsca znajdą. Na razie jednak powiem Wam co ja myślę.Jako małolat biegałem po lasach i łąkach wsparty opowieściami sąsiadów - miejscowych. Tak przeczesanych terenów jest chyba mało w Polsce ! Naprawdę trzeba mieć farta żeby trafić na cokolwiek, ale to oczywiście nie znaczy, że nie można znaleźć nic. Przy tak dużej operacji jak bitwa nad Bzurą jeszcze przez parę dobrych lat będzie można tam coś fajnego znaleźć, ale myślę, że już teraz naprawdę potrzeba inwencji :) Muzeum Bitwy nad Bzurą w Sochaczewie organizowało już nie raz poszukiwania w tych rejonach i zasuwali tam profesjonaliści, którzy wynajmowali na ten czas pokoje u miejscowych. Było to organizowane naprawdę na dużą skalę. Wiem gdzie są okopy, oczka wodne, które raz na kilka lat (przy dużej suszy) wysychają, lasy, których kiedyś nie było i nie opłaca się tam szukać, a i tak udało znaleźć się tam niewiele. Mam nadzieję, że z lepszym sprzętem coś fajnego jeszcze wyciągniemy. Może na wiosnę przyszłego roku ? Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.