dect Napisano 13 Wrzesień 2008 Autor Napisano 13 Wrzesień 2008 Ja wiem, ze to znowu ta Zydowska i wcieleniewszelkiegozlaiczegotamjeszcze" Wyborcza - za co z gory przepraszam wielu urazonych cytowaniem takiego zrodla - ale moze koniec koncow z tym naszym spoleczenstwem obywatelskim" nie jest tak zle...http://wyborcza.pl/1,75248,5690661,Sondaz_o_mlodych_Polakach.htmlSondaż o młodych Polakachwbs2008-09-13, ostatnia aktualizacja 2008-09-12 22:31Ponad połowa młodych mężczyzn z Polski uważa, że wspólnie z innymi ludźmi może zmienić świat. To rekord wśród dziewięciu badanych pod tym kątem krajów.Mężczyźni z Polski okazali się też bardzo obywatelscy. Tylko ich rówieśnicy z Francji, ze Szwecji i z Danii wyprzedzili ich w przekonaniu, że warto głosować w wyborach. Na drugim biegunie są młodzi Rosjanie i - co już bardziej zaskakujące - Brytyjczycy.- Przypuszczam, że tak duża wiara w głosowanie bierze się z naszych ostatnich doświadczeń. To właśnie młodzi ludzie jesienią 2007 r. przesądzili o porażce partii, których nie lubili - komentuje psycholog społeczny prof. Bogdan Wojciszke.Sondaż wśród 12 tys. mężczyzn w wieku 25-39 lat, w tym ponad tysiąca Polaków, przeprowadziło Discovery Channel.Źródło: Gazeta Wyborcza"Wiec moze jeszcze ze 20-30 lat i cos drgnie w temacie UoOiOnZ" i UoBiA".
martian. Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 Mnie to troszkę przypomina czasy minione i ZMS....
Czlowieksniegu Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 Martian- ale przeca Ty to znasz tylko ze słyszenia. A tak serio- dziwne pojęcie młodych Polaków- do 39 lat. Po drugie- ciekawe ( patrząc na wyniki ) dlaczego ruch samorządowy i wszelkie przedsięwzięcia lokalne aż tak kuleją. Wolontariat okazuje się nade wszystko pkt w C.V., a w zasadzie największym hallo jest Owsiak. Dobrze, że chociaż organizacje pozarządowe jako-tako przędą, że przybudówki partyjne dają radę.Pozdrawiam.
martian. Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 Z autopsji fakt nie znam, ale wystarczy pooglądać kroniki filmowe.Pozdrawiam
martian. Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 Kultowa jak dla mnie.http://pl.youtube.com/watch?v=0CYKU9jmBK0
Czlowieksniegu Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 Martian- mój stosunek do takich zorganizowanych spontanicznych" spędów to temat na całkiem inny wątek. Ale odpowiem Ci w ten sposób- poczytaj wpisy o zdjęciu z pieca", o podejściu do młodzieży do życia, zachowań socjopatycznych i antyspołecznych, itp. Ja, osobiście, żałuję, że skończył się czyn społeczny, obozy junackie i podobne odgórne prostowanie kręgosłupa moralnego ( mając świadomość, że niektóre pękały ).Pozdrawiam.Jedziesz na grzyby?
martian. Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 W czynie aspołecznym(sic!), chyba na wykopki pojadę, a może na grzyby też jak ziemniaków" będzie mało. Pozdro
Czlowieksniegu Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 Taki dokumentny OT, ale zrozumiesz o co mi chodzi. Psy- bezpańskie ( trudno ) i idące na spacer z właścicielami sr... mi na podjazd i trawniki przed domem. Dyskusje z właścicielem nic zazwyczaj nie dają. Może gdyby raz na jakiś czas, każdy z nich miał w wolną sobotę złapać się za miotłę, łopatę i wiadro i posprzątać ulicę, podwórko, skwer to inaczej by patrzył na pewne rzeczy. Może ( choć wątpię ) zrozumiał by, że nawet g...o samo ( nie liczę tygodni na rozkład ) nie zniknie. P.S. Kiedyś sąsiada" zapytałem czy on też s...a na środku pokoju, ewentualnie czy ja mogę zajrzeć do niego do domu, bo coś mi bigos zaszkodził. Ale była akcja- usłyszałem, że płaci podatki to jego piesek ma prawo :-)
martian. Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 Widzisz media jadą w jedną stronę i kogo tam interesują takie duperele jak kształtowanie kulturalnych nawyków, i świadomości społ. i obywatelskiej. Liczy się sensacja i dokopanie przeciwnej opcji politycznej. Nie zrobisz niusa z tak mało istotnych rzeczy, a z obiektywnej polityki nie ma profitów. Ot co.... Strach pomyśleć, jaka będzie wrażliwość i zachowanie dzieci, tych dzieci np z pieca".
Czlowieksniegu Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 Martian- nie używaj określenia media kształtują świadomość". Zakładam, że obaj nie przepadamy za misją w postaci Gwizdy na lodzie itp. Z drugiej strony obaj (?) wychowaliśmy się bez brukowców i debilnej telewizji a coś tam mamy w głowach poukładane - tutaj mój ukłon w stronę Rodziców. Nawet najrozsądniejsze media i najlepiej rozumiana misja nie zastąpi Rodziny, szkoły, dobrej lektury, itp.P.S. Obozy pracy reedukacyjnej- to mi się marzy. A nie kraty, poprawczak, resocjalizacja przez pseudo fachowca ( po prywatnej uczelni psychologicznej ).
Czlowieksniegu Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 Się nam czat ( na który zapraszam ) zrobił. A wymień, z łaski swojej, opiniotwórcze media. Tak bez złośliwości, emocji, odniesień do światopoglądu. Takie, przynajmniej, na 90 % obiektywne. Bo ja- nie znam. Papka wymieszana z bełkotem, podlana oszołomstwem i oszustwem, z dodatkiem fałszu i subiektywizmu.
martian. Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 Prąd, woda, gaz???? ;))) Te media są dość obiektywne;)) Innych też niestety nie potrafię wskazać. Zmykam na pola.
Czlowieksniegu Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 Darz dół- ja jadę dinozaury oglądać.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.