kojolander Napisano 9 Wrzesień 2008 Autor Napisano 9 Wrzesień 2008 witam wykopalem ostatnio takie cos co przypomina mi rozrusznik sporych rozmiarow. zalegal blisko okopow chyba I wojennych i chccialbym dowiedziec sie od jakiej maszyny mogl pochodzic i jakie moze byc jego datowanie pozdro
filipe75 Napisano 23 Luty 2009 Napisano 23 Luty 2009 Witam . Ja wiem gdzie szukać . Zacząć trzeba od początku - czyli od miejsca gdzie go wykopałeś . Jakie fanty trafiały ci się w okolicy : polskie , miemieckie , ruskie . Specjalistą od rozruszników nie jestem - ale to zawsze wskazuwka .
kojolander Napisano 9 Wrzesień 2008 Autor Napisano 9 Wrzesień 2008 witam wykopalem ostatnio takie cos co przypomina mi rozrusznik sporych rozmiarow. zalegal blisko okopow chyba I wojennych i chccialbym dowiedziec sie od jakiej maszyny mogl pochodzic i jakie moze byc jego datowanie pozdro
kojolander Napisano 23 Luty 2009 Autor Napisano 23 Luty 2009 odnawiam temat . wie ktoś może od czego ten rozrusznik??
Gregfm Napisano 14 Wrzesień 2008 Napisano 14 Wrzesień 2008 Rozrusznik 100% widac po uzwojeniu na końcu osi mechanizm bezwładnościowy przenoszący napęd na wieniec koła zębatego.
kojolander Napisano 25 Luty 2009 Autor Napisano 25 Luty 2009 wiec znaleziony w malym lasku polozonym miedzy polami. w lesie tym bylo sporo okopow i w jednym z nich ten rozrusznik na glebokosci jakies 0,5m wkoło było sporo łusek niemieckich chyba z czasów drugiej wojny oraz cala puszeczka z ruskimi mośkami nie przygladalem im sie za bardzo bo nie zbieram takiego czegos.
Molke Napisano 23 Luty 2009 Napisano 23 Luty 2009 Tak na pierwszy rzut oka bez zadnych sygnatur producenta nie jest mozliwe jednoznaczne stwierdzenie z jakiego jest pojazdu. Rozrusznik jak rozrusznik a te od siebie znaczaco sie nie roznia wiec na odpowiedz raczej poczekaz.
Pytanie
kojolander
witam wykopalem ostatnio takie cos co przypomina mi rozrusznik sporych rozmiarow. zalegal blisko okopow chyba I wojennych i chccialbym dowiedziec sie od jakiej maszyny mogl pochodzic i jakie moze byc jego datowanie pozdro
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.