Skocz do zawartości
  • 0

prawdopodobnie rozrusznik

kojolander

Pytanie

Napisano

witam wykopalem ostatnio takie cos co przypomina mi rozrusznik sporych rozmiarow. zalegal blisko okopow chyba I wojennych i chccialbym dowiedziec sie od jakiej maszyny mogl pochodzic i jakie moze byc jego datowanie pozdro

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam . Ja wiem gdzie szukać . Zacząć trzeba od początku - czyli od miejsca gdzie go wykopałeś . Jakie fanty trafiały ci się w okolicy : polskie , miemieckie , ruskie . Specjalistą od rozruszników nie jestem - ale to zawsze wskazuwka .
Napisano

witam wykopalem ostatnio takie cos co przypomina mi rozrusznik sporych rozmiarow. zalegal blisko okopow chyba I wojennych i chccialbym dowiedziec sie od jakiej maszyny mogl pochodzic i jakie moze byc jego datowanie pozdro

Napisano
wiec znaleziony w malym lasku polozonym miedzy polami. w lesie tym bylo sporo okopow i w jednym z nich ten rozrusznik na glebokosci jakies 0,5m wkoło było sporo łusek niemieckich chyba z czasów drugiej wojny oraz cala puszeczka z ruskimi mośkami nie przygladalem im sie za bardzo bo nie zbieram takiego czegos.
Napisano
Tak na pierwszy rzut oka bez zadnych sygnatur producenta nie jest mozliwe jednoznaczne stwierdzenie z jakiego jest pojazdu. Rozrusznik jak rozrusznik a te od siebie znaczaco sie nie roznia wiec na odpowiedz raczej poczekaz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie