Skocz do zawartości

White's prizm IV

lawok33

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem przez jakiś czas Prizma III z cewką 8 cali. Model IV posiada (powinien) większą cewkę typu polo. Dzięki temu ma nieco większe zasięgi, poza tym o ile się nie mylę posiada też identyfikację tonową. Ogólnie sprzęty bardzo proste w obsłudze, lekkie, wysoka jakość wykonania. Jeśli masz możliwość kupna za rozsądne pieniądze, na kolorową drobnicę jest to spoko sprzęcik.
pzdr

Prizm IV bardzo mało waży a to jest istotne bo ma byc dla mojej Gwiazdy, była kilka razy na wykopkach i spodobało się.
Ja mam tesoro lobo st i powiem szczerze że to jest kapitalny sprzęt ale dla mojej Gwiazdy coś nie pasuje no i mam problem a na allegro jest nowy prizm IV w przystępnej cenie i zaczełem się zastanawiac nad jego zakupem?

Dobry wybór, ale jako były posiadacz Tesoro w tej cenie wziąłbym jednak Cibolę. Moim zdaniem Prizm jest nieznacznie cięższy i zasilany aż dwoma bateriami 9V. Na korzyść Prizma przemawiać może bardziej rozbudowana funkcja dyskryminacji i identyfikacja tonowa. Cibola chyba będzie jednak lepsza jeśli chodzi o zasięgi.
pzdr

• 2 years later...
miałem prizma,sprzęt stabilny,leciutki,dobrze wykonany,jedynie trzeba uważać na cewkę,składa się z dwóch połówek,dolna jest nasunięta na górną i sklejona lub zgrzana.
U mnie się cewka właśnie rozszczelniła i była niezła dyskoteka.
Sam cewkę rozebrałem,wysuszyłem i ponownie skleiłem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie