lawok33 Napisano 8 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Czy może ktoś używa white's prizm IV i co może powiedziec na jego temat? Proszę o komentarz czy nadaje się do szukania monet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seeker Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Miałem przez jakiś czas Prizma III z cewką 8 cali. Model IV posiada (powinien) większą cewkę typu polo. Dzięki temu ma nieco większe zasięgi, poza tym o ile się nie mylę posiada też identyfikację tonową. Ogólnie sprzęty bardzo proste w obsłudze, lekkie, wysoka jakość wykonania. Jeśli masz możliwość kupna za rozsądne pieniądze, na kolorową drobnicę jest to spoko sprzęcik.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawok33 Napisano 8 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Prizm IV bardzo mało waży a to jest istotne bo ma byc dla mojej Gwiazdy, była kilka razy na wykopkach i spodobało się.Ja mam tesoro lobo st i powiem szczerze że to jest kapitalny sprzęt ale dla mojej Gwiazdy coś nie pasuje no i mam problem a na allegro jest nowy prizm IV w przystępnej cenie i zaczełem się zastanawiac nad jego zakupem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seeker Napisano 9 Wrzesień 2008 Share Napisano 9 Wrzesień 2008 Dobry wybór, ale jako były posiadacz Tesoro w tej cenie wziąłbym jednak Cibolę. Moim zdaniem Prizm jest nieznacznie cięższy i zasilany aż dwoma bateriami 9V. Na korzyść Prizma przemawiać może bardziej rozbudowana funkcja dyskryminacji i identyfikacja tonowa. Cibola chyba będzie jednak lepsza jeśli chodzi o zasięgi. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowiegłowy Napisano 16 Sierpień 2011 Share Napisano 16 Sierpień 2011 Witam! Z White's prizm IV chodze juz trzeci sezon, moge ogolnie powiedziec ze wypada lepiej od Garretta ACE 250 czy fishera f2 które tez posiadałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dino73 Napisano 16 Sierpień 2011 Share Napisano 16 Sierpień 2011 miałem prizma,sprzęt stabilny,leciutki,dobrze wykonany,jedynie trzeba uważać na cewkę,składa się z dwóch połówek,dolna jest nasunięta na górną i sklejona lub zgrzana.U mnie się cewka właśnie rozszczelniła i była niezła dyskoteka.Sam cewkę rozebrałem,wysuszyłem i ponownie skleiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.