matrix14xxx Napisano 6 Wrzesień 2008 Autor Napisano 6 Wrzesień 2008 WitamNa poboczu drogi wygrzebałem taki zestawik.
matrix14xxx Napisano 6 Wrzesień 2008 Autor Napisano 6 Wrzesień 2008 Co to za łyżka?Aluminiowy odlew.Raczej prymitywna.Czy to może z jakiegoś obozu?Może któraś z armii swoich żołnierzy w takie wyposażała?
..::pushek::.. Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 ta pierwsza od prawej to chyba ruska II wojenna
matrix14xxx Napisano 6 Wrzesień 2008 Autor Napisano 6 Wrzesień 2008 DziękiMożliwe bo zestaw ze srebrnym widelcem sugeruje trofiejne pochodzenie.
bandolero Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 Przyjrzyj się, czy na tych artefaktach są zarysowania. Krasnoarmiejcy każdy błyszczący przedmiot uważali za srebrny lub złoty i sprawdzali to przez zarysowanie. Fajna zapalniczka, miałem identyczną, tak więc nie jest to wyrób obozowy, ale seryjna produkcja, chyba niemiecka na 99%. Pozdrav.
matrix14xxx Napisano 6 Wrzesień 2008 Autor Napisano 6 Wrzesień 2008 Łuska austriacka,od manlichera.Rok produkcji 1909r.
Pytanie
matrix14xxx
Witam
Na poboczu drogi wygrzebałem taki zestawik.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.