hubciu93 Napisano 2 Wrzesień 2008 Autor Napisano 2 Wrzesień 2008 w przyszłym roku planuję kupić sobie wykrywacz ACE 250 to będzie moja pierwsza wykrywka jak ją szanowni poszukiwacze oceniają czy warto to kupić
KrzyGos111 Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 Jeżeli chodzi ci o militarke to sie nie nadaje a jeżeli na monetki to jest to istny kombajn
terenowiec69 Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 Poczytaj co dwa dni jest nowe pytanie o ACE 250,POPROSTU UŻYJ FUNKCJI SZUKAJ.
Schivelbein Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 Sugerując się tym że na tym forum była tak duża ilość wątków o tym sprzęcie twierdzę KUP GO!!!".fujny sprzęcik akurat na poletko i nie tylko!!!
draven85 Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 jeśli nie masz więcej kasy to możesz go kupić na początek ale osobiście radze dozbierać na coś z tesoro jeśli chcesz kopać kolorek a i militarkę wyciągniesz bo i tak po krótkim czasie stwierdzisz , że ace jest za płytki - miałem go więc dobrze radzę a osoby które piszą , że super sprzęt chyba nie miały nic innego w ręku...
fabis94 Napisano 2 Wrzesień 2008 Napisano 2 Wrzesień 2008 temat jest chyba po raz tysieczny na temat Ace ,jest to najbardziej popularny wykrywacz w Polsce, a posty typu Radze dozbierac są bardzo nie na miejscu,kolega pisze ,że chce taki i kwit, a nie dozbieraj i kup taki zaraz będzie kolejny post do wątku dozbieraj więcej bo ja mam taki ,a on jest lepszy... kolego sam mam kanarka i serdecznie polecam ,a niektórym zawsze będzie za płytko:0:0
mahon Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 Ciągle nie rozumiem postów typu: ie nadaje się na militarkę". Jak militarka" leży w jego zasięgu to się jak najbardziej nadaje. Moje ostatnie trafienie w temacie militarki" to mp40 w niezłym stanie - jak jest miejscówka to każdy wykrywacz się nada. Zupełnie osobna kwestią jest sprawa zasięgów co nie jest powalające w ACE ale jeżeli coś leży w zasięgu to co za różnica jaki wykrywacz.
Anarchista Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 Warto. Zasięgi może nie są największe, ale też nie jakieś tragiczne, na pola w zupełności wystarczają, a w tej cenie chyba i tak nie ma sprzętu o znacząco większym zasięgu, nawet wśród wykrywaczy tesoro :> (ma na myśli sprzęt nowy).
dzieci3 Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 Jeśli za rok masz zamiar kupić to myślę,że jeszcze zmienisz zdanie.Obserwuj tylko ten dział.Za rok...kto wie co się będzie działo.Generalnie sprzęt za te pieniązki-warty.Aaa jeśli 250 to kombajn to jak mamy nazywać Minelab Eksplorer2.Pzdr.
Ravfal Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 Ace jest jak zwykły Bizon ---- Explorer jest jak John Deere
hubciu93 Napisano 3 Wrzesień 2008 Autor Napisano 3 Wrzesień 2008 jestem uzależniony finansowo od rodzicówczy w sklepach internetowych są przeceny a jeżeli są to kiedy i w których
Schivelbein Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 No to masz pecha .Ja nie jestem uzależniony finansowo od rodziców"i jest fajnie.Dorabiać trzeba na boku.:-)pozdro
Ravfal Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 Ja kupiłem uzywanego po bardzo kozystnej cenie i jestem zadowolony. Pomyśl nad tym rozwiązaniem
draven85 Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 fabis94 kolega pyta czy warto to mu odpowiadam , że nie warto, a dlaczego? ponieważ uważam , że jeśli ktoś ma ograniczony budżet to lepiej niech kupi coś raz a porządnie bo potem na zmianę może nie będzie go stać. Pewnie , że to co w jego zasięgu jest to się wykopie ale dużo rzeczy się zostawi po drodze które będą głębiej. Myślę , że warto poszukać używany sprzęt w podobnej cenie co ace 25o i kupić lepszy wykrywacz zwłaszcza jeśli przygoda z wykrywaczem ma trwać dłużej. Człowiek który jeździ maluchem też może powiedzieć , że super samochód wszędzie go zawiezie , może jest trochę wolny i niewygodny ale ogólnie polecam ;)
walker69 Napisano 4 Wrzesień 2008 Napisano 4 Wrzesień 2008 Draven85Doradzasz młodemu koledze (15 letniemu) dozbierać i kupić super wykrywkę, a nie coś na kształt ACE.Dla mnie to jest bardzo nieprzemyślana porada.Chłopak potrzebuje czegoś na początek i nie wiadomo czy go to wciągnie. Jeśli nawet go wciągnie to lepiej zacząć od sprawdzonego, taniego i prostego wykrywacza - a nie od drogiego i trudnego wykrywacza, który może go nawet zniechęcić.Czy wsadziłbyś swojego syna 18letniego do Audi 3.0 bo ja nie. Niechby pojeździł maluchem lub Cinquecentem, a kiedyś się przesiądzie do lepszego - a przynajmniej będzie żywy. Moim zdaniem taka logika jest zdrowsza.
KRANIK Napisano 4 Wrzesień 2008 Napisano 4 Wrzesień 2008 ja się również zastanawiałem nad różnymi piszczałkami miałem 600zł nie wiedziałem co kupić!wybrałem ace 150 i załapałem bakcyla, że latam po polach w wolne dni po 5-7 godz.ace bardzo dobry wybór dla młodego poszukiwacza i sprawdzenia czy mnie to wciągnie czy nie!"w razie czego można go bez problemu sprzedać, a i do załapania o co chodzi z wykrywaczami w sam raz!
zimmermann Napisano 4 Wrzesień 2008 Napisano 4 Wrzesień 2008 Przede wszystkim ace jest prosty w obsłudze. Po prostu go właczasz i chodzisz.Jak już załapiesz jaki ton przypisany jest jest do danego metalu to sprawi Ci wiele przyjemnych niespodzianek a przy okazji nie nakopiesz się niepotrzebnych śmieci. Może zasięg jest trochę za płytki ale i tak jest przyzwoity.
Ravfal Napisano 4 Wrzesień 2008 Napisano 4 Wrzesień 2008 Ja tez zaczynałem od ACE 250 i wiem jaka to trudna sprawa dozbierać te 300 czy 400 zł więcej na cos dobrego. Ale jak sobie pomysle że moim pierwszym wykrywaczem miał by być jakiś skomplikowany minelab lub coś w tym stylu.... odrazu bym się zniechęcił. Tak więc Ace dla 15 latka jest bardzo dobrym wykrywaczem
draven85 Napisano 4 Wrzesień 2008 Napisano 4 Wrzesień 2008 według mnie wszystko to są predyspozycje indywidualne czy ktoś załapie o co chodzi w sprzęcie czy nie a wiek nie ma nic do rzeczy nie róbcie z kogoś kto ma 15 lat ułomka bo chłopak mam nadzieję jest bystry ;) a i z chodzenia z wykrywaczem nie róbcie nie wiadomo czego bo to prosta sprawa trochę godzin w terenie i każdy złapie o co w tym biega. I co do prostoty użytkowania dlatego poradziłem Tesoro bo jest tak samo proste jak Ace... ale o niebo lepsze czy to w zasięgu czy też w dyskryminacji , jednak z Acem zdarzało mi się kopać sporo małych śmieci a w Tesoro łatwo można to wyeliminować i nie odpisujcie , że sam chodziłem z Acem bo bardzo szybko go sprzedałem tracąc na tym troche kasy ale sprzęt mnie w ogole nie zadowalał..
janwierz Napisano 4 Wrzesień 2008 Napisano 4 Wrzesień 2008 Uważam,ze trzeba samumu zdecydować się i przekonać do jakiegoś sprzętu! Opinia innych może,być b. mylącą!
fabis94 Napisano 5 Wrzesień 2008 Napisano 5 Wrzesień 2008 walker69 napisałeś krótko i na temat a kolego draven85 jeśli ktoś ma ograniczony budżet to chyba jasne i pisze o tym ,że ty masz to nie znaczy inni mają,rozumie kazdy ma swoje zdanie tylko 10 jest na Tak a ty na Nie , nie rób chłopakowi mętliku:) pozdrawiam
baca30 Napisano 5 Wrzesień 2008 Napisano 5 Wrzesień 2008 Ja tez mam zamiar kupic sobie nową wykrywke:) Wybieram pomiedzy ace 250 a fisherem f2. Z tego co wiem fisher ma nieco lepsze zasiegi od acera i kosztuje w granicach 750 zl. garret natomiast 630. Biorac pod uwage osiagi wybralbym fishera, ale ta roznica cen- ok 120 zl. jednak jest:)Obecnie jednak chodze z tą wykrywka. Jak narazie calkiem dobrze sie spisywala.Obecnie idzie na handel i ciezko jest mi sie z nia rozstawac:(
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.