festunguben Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Napisano 1 Wrzesień 2008 Średnica ok. 3,5cm. W środku sprężyna a na niej tekturkowa nakładka. Myślałem, że od jakiejś latarki, ale pierwszy raz się z tym spotykam więc proszę o identyfikacje.
festunguben Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Napisano 1 Wrzesień 2008 Średnica ok. 3,5cm. W środku sprężyna a na niej tekturkowa nakładka. Myślałem, że od jakiejś latarki, ale pierwszy raz się z tym spotykam więc proszę o identyfikacje.
nunki Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Od niemieckiego granatu trzonkowego.POZDRAWIAM.
nunki Napisano 1 Wrzesień 2008 Napisano 1 Wrzesień 2008 Zapomniałem dodać,że może być od Steilhandgranate 24 lub 39.POZDRAWIAM.
mihura Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 WitamCzy te granaty były dość skuteczne w walce.
mihura Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 A mozna cos szerzej na jego temat, moze jakis link?
MK Napisano 6 Wrzesień 2008 Napisano 6 Wrzesień 2008 To pytanie czy stwierdzenie? :)tak, były dość skuteczne, czasem mniej czasem bardziej, zresztą w niewiele zmienionej formie przetrwały do końca wojny. Każdy granat jest skuteczny jeśli upadnie w dobrym miejscu więc...
festunguben Napisano 2 Wrzesień 2008 Autor Napisano 2 Wrzesień 2008 To też rozważałem, jednakże ta sprężyna mi tam nie pasuje. Ale ok. Thx
Pytanie
festunguben
Średnica ok. 3,5cm. W środku sprężyna a na niej tekturkowa nakładka. Myślałem, że od jakiejś latarki, ale pierwszy raz się z tym spotykam więc proszę o identyfikacje.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.