Skocz do zawartości
  • 0

Mundury i ekwipunek US w Call Of Duty 2

Nostro91

Pytanie

Napisano
Witam,chciałbym się zapytać jakie rodzaje kurtek polowych i haversack'ów występują w Call Of Duty 2 ponieważ chcałbym zrekonstruować mundur i ekwipunek US z lądowania w Normandii.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,chciałbym się zapytać jakie rodzaje kurtek polowych i haversack'ów występują w Call Of Duty 2 ponieważ chcałbym zrekonstruować mundur i ekwipunek US z lądowania w Normandii.
Napisano

Przepraszam,cymbał jestem trzeba było zapisać zdjęcia w innym formacie :/ No ale do rzeczy-w haversackach występowały różne sposoby zamocowania saperki m1943 załączam fotkę z zamocowaniem jej pod torbą w haversacku...

Napisano
Czyli musiały chyba występować 2 rodzaje haversacków-1 rodzaj z torbą zakrywającą częściowo saperkę i 2 rodzaj-mający zamocowania do saperki na wierzchu?
Napisano

Czołem!dziś porządkując piwnicę natknąłem się na przygnieciony skrzynkami i wysmarowany woll shirt m1934-okazało się że posiada epolety czyli jest to wersja oficerska.Tym większe było moje szczęście bo moja poprzednia koszula oficerska jest cała podziurawiona.Ale gdy emocje opadły okazało się że coś się niezgadza-koszula nie była z bawełny tylko z jakiegoś innego materiału!Przyjrzałem się jej i okazuje się że obie są uszyte identycznie.jedyne co się niezgadza to materiał i odcień guźików (w bawełnianym są ciemnozielone a w wysmarowanej są karmelowe lub jak kto woli jasno brązowe).Nie chciałem zaśmiecać forum poszczególnymi identyfikacjami więc użyje w tym celu tego wątku.Proszę o id tego wool shirt.Pozdrawiam i dziękuje za pomoc
Nostro91

Napisano

Słyszałem że amerykanie brali udział w kampani pustynnej przeciwko Rommlowi.Materiał z kurego jest uszyta ta koszula nie ma zbyt dużych właściwości grzewczych więc może pochodzi z tego okresu?(byłbym wdzięczny za wszelkie zdjęcia amerykanów,ich mundórów i ekwipunku a tagże trochę lektury z okresu walk z niemcami w północnej afryce ponieważ nic o tym niewiem i chciałbym uzupełnić luki.)

Napisano

Przepraszam za moje błędy ortograficzne:/.Na tym zdjęciu porównanie z Woll shirt m1934 w wersji oficerskiej wykonanej z bawełny i mojego wysmarowanego naytku.Czy ktoś wie jak ten smar odprać?Może chemią?

Napisano
Witam.Chciałbym się zapytać w jakie rozmiary nóg ( i jak je zmierzyć) pasują do oznaczeń 1R,2R,3R i 4R opinaczy amerykańskich m1938.Wielokrotnie chciałem je kupić ale nie wiedziałem jaki mam rozmiar.Posyłałem też zapytanie o to dwukrotnie dwóm różnym sprzedawcom tych opinaczy ale nie byli w stanie mi na to pytanie odpowiedzieć więc wrzucę to zpaytnie na forum.
Proszę o wyrozumiałość dla mojego zpytania
Nostro91
Napisano

Wiem już że Stg.Randall i inni Rangersi mieli założone assault-jacket(jest na foto) tyle że jeszcze nie rozgryzłem jaki Haversack ma Stg.Randall :/ Może ktośz fanów Call of Duty 2 jest w stanie mi pomuc?Pozdrawiam
Nostro91

Napisano
Dzieki wielkie wszystkim za odpowiedzi i linki!Oczywiście korzystałem z zasobów internetowych lecz to dzięki Call Of Duty 2 wpadłem na pomysł rekonstrukcji żołnierza amerykańskiego.Co do wypowiedzi kolegi upham18...wątpie aby udało mi się zrekonstruować mundur i ekwipunek Stg.Randalla ponieważ nie wiem nawet jakiego Haversack'a używa:/.Wstawię za chwilę fotki mojego dotychczasowego wyposażenia chociaż wywoła to u niekturych z was uśmiech politowania.I oczywiście przepraszam za błędy ortograficzne :-)
Napisano
hmmm moim skromnym zdaniem rekonstruktora US Army od ponad 4 lat to zacząć by można było nie na wzrorwaniu się z gry tylko np od takich oto istniejących w powszechnie dostępnym internecie zasobów np. http://www.hardscrabblefarm.com/ww2/index.htm albo http://www.olive-drab.com/index.php można też po polsku www.bigredone.pl No chyba, że chcesz rekonstruować Sgt. Randalla z CoD2 to juz nie dam rady...
Napisano

Posiadam także dwie wool shirt m1934 przysłane ze 40 lat temu od moich krewnych mieszkającej w ameryce.Po lewej jest oficerska a po prawej szeregowca.Oficerska jest w kiepskim stanie ponieważ obie przeleżały ze 20 lat na strychu.Jednak koszula szeregowca była przykryta warstwą innych ubrań więc posiada tylko parę dziur.Czy ktoś mógłby mi napisać ile może kosztować cerowanie artystyczne ponieważ chcę uratować tą oficerską koszulę?

Napisano
Na zdięciu widać US Marine, oni mieli i mają własne przepisy i wyposarzenie różniące się od US Army. Z tymi haverstakami było różnie, były też niektóre robione w UK a używane przez US, a po 1944 nawet niektóre czesci wyposarzenia były robione w Belgii, tak wiec haversack haversakowi nie równy:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie