Skocz do zawartości
  • 0

widelec id

switch002

Pytanie

Napisano

Witam chciałbym sie dowiedzieć z czego jest wykonany ten widelec i z których lat mniej więcej może pochodzić. Sygnatura jaką nosi na sobie to gerhardi selecta " Proszę o id

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na kilku aukcjach internetowych znalazłem produkty gerchardi" ale były to głównie dzbanki i cukiernice żadnych sztućców. W jednej z aukcji sprzedający mówi ze firma istniała do roku 1930 ale żadnych informacji na temat tej firmy nie mogę znaleźć.
Napisano

Witam chciałbym sie dowiedzieć z czego jest wykonany ten widelec i z których lat mniej więcej może pochodzić. Sygnatura jaką nosi na sobie to gerhardi selecta " Proszę o id

Napisano
In the year 1800 Richard Gerhardi started the firm GERHARDI & CO in Lüdenscheid.
From 1888 Carl Steinweg made the firm veryn productive.
From 1902 onwards, the firm made several beautiful designs and cooperated with great names in that time such as ,Peter Behrens , Maurice Dufrène (France) Albert Reimann , Albin Müller ,Joseph Maria Olbrich , Paul Haustein and Gottlieb Heintel (Berlin).
After 1910 they produced inexpensive “tea and coffee services” .
The factory closed in 1930

i wszystko jasne ale...
Ta firma oznaczała swoje wyroby jako Gerhardi & Co, a na twoim widelcu jest Gerhardi selecta dlatego albo jest to jakaś linia produktów (w tamtych czasach??) albo po prostu jest to podróba albo zbieżność nazwy jest przypadkowa lub patrząc może nazwano jakąś linię produktów od nazwiska tego kto ją zaprojektował Selecta= nazwsiko
ale to są tylko moje teorie może ktoś jeszcze się zjawi i napisze co i jak dokładniej

pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie