Skocz do zawartości

co najlepsze na drobnicę

piotr777

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
głównie zbieram drobnicę [kolorki]monetki,guziczki,odznaki itd
mam pytanie do was jaki sprzęt polecacie tak do 1300zł proszę o pomoc bo od dawna mam ACE 150 wyniki takie sobie i zastanawiam sie jak bym posiadał lepszy sprzęt to pewnie sporo bym znalazł tam gdzie już byłem z moim kanarkiem
pozdro
Napisano
Sporo chodziłem z Tesoro Silver umax. Przyzwoity sprzęt na kolor, dobre zasięgi (dealer podaje do 28 cm na monetę), jeszcze lepsza dyskryminacja. Lekki, zasilany jedną baterią 9 V. Koszt nowego około 1100zł jeśli się nie mylę. Polecam.
Pzdr
Napisano
Jeśli nowy, z gwarancją, to za 1300 zł masz akurat Tesoro Cibola. Zdecydowanie lepszy od starego Silvera. Poczytaj opinie, są w zasadzie jednoznaczne.

M.
Napisano
Kolego rozważ jeszcze coś ze stajni Fisher'a np. F4. Sporo informacji można już znaleźć na necie o tym modelu. Osobiście bardzo mi przypadł do gustu, monetki i guziki czesze niemiłosiernie no i dwie cewki w zestawie (nie wiem jak jest teraz z tymi cewkami, jak kupowałem go to otrzymałem dodatkowo cewkę 8-calową). Porównania nie mam do innych modeli, ale osobiście sam stałem przed dylematem i wybór okazał się dla mnie trafny. Jedyny minus to dwie 9V do zasilania (warto ładowarkę + akum) bo dość drogie baterie oraz brak regulacji głośności, jeśli nie lubisz chodzić w słuchawkach.
Napisano
Fisher F5 -- jeśli chcesz mieć sprzęt z wyświetlaczem i z tonami, jeśli natomiast chcesz polegać wyłącznie na słuchu, najlepsze będzie w tej cenie TESORO CIBOLA !!
Dodam że Tesoro to mistrz namierzania fanta oraz wagi piszczałki.
Nic innego lepszego na monetki nie kupisz w tej cenie.
Napisano
Każdy będzie chwalił soje , dziwi że jeszcze nie pojawił się tu żaden producent albo lobbysta ,trzeba czytać forum i wysnuwać wnioski .Miałem podobny problem jakiś czas temu ale już wybrałem , jak na razie nie narzekam . Pozdro...
Napisano
z tego co się doczytałem to xterra 30 nie jest wiele głębsza kolego od kanarka, choc sam mam takiego ,tak jak poprzednicy coś z Hiszpani...
Napisano
Ogólnie rzecz biorąc Fisher jest mało popularną firmą na naszym rynku. Co do F5 ciężko znaleźć obiektywne oceny - może dla tego że to nowy sprzęt.Więcej danych znajdziesz na zachodnich stronach.
Napisano
fabis 94: moja x-30 łapie moniaki do ok 30 cm.Nie chodzę z miarką to się nie będę ośmieszał podawaniem co to centymetra, ale jak jest coś wiekszego, typu stary 'kopernik' to saperka nie starcza i musiałem sobie sprawić szpadel.
Napisano
nie kupuję w ciemno kolego chcę coś na drobnicę ale bagnetem tez nie pogardzę
a tematy są po to żeby o nich rozmawiać i forum też od tego jest.
Napisano
Koleżko, napisałeś że interesuje cię zbieranie drobiazgów i kolorków, a wcześniej szukałeś kanarkiem-- miałeś podane na tacy , jedne z najlepszych wykrywaczy w tej cenie (do 1300zł-- Oczywiście jeśli chodzi ci o nowe).
I czego jeszcze chcesz?
Teraz ci się militarki zachciało?? o której nic nie pisałeś.
Jeśli tak to : jeśli możesz kup Rutusa Proxime, jeśli nie poszukaj coś używanego, może Solarisa. To są sprzęty uniwersalne, które dobrze sobie radzą i z militarką
i kolorkami.Używanego zachodniego bez gwarancji, raczej bym nie kupował, bo różnie z tym może być. ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie