piotr777 Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Napisano 25 Sierpień 2008 głównie zbieram drobnicę [kolorki]monetki,guziczki,odznaki itdmam pytanie do was jaki sprzęt polecacie tak do 1300zł proszę o pomoc bo od dawna mam ACE 150 wyniki takie sobie i zastanawiam sie jak bym posiadał lepszy sprzęt to pewnie sporo bym znalazł tam gdzie już byłem z moim kanarkiem pozdro
seeker Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 Sporo chodziłem z Tesoro Silver umax. Przyzwoity sprzęt na kolor, dobre zasięgi (dealer podaje do 28 cm na monetę), jeszcze lepsza dyskryminacja. Lekki, zasilany jedną baterią 9 V. Koszt nowego około 1100zł jeśli się nie mylę. Polecam.Pzdr
beaviso Napisano 25 Sierpień 2008 Napisano 25 Sierpień 2008 Jeśli nowy, z gwarancją, to za 1300 zł masz akurat Tesoro Cibola. Zdecydowanie lepszy od starego Silvera. Poczytaj opinie, są w zasadzie jednoznaczne.M.
piotr777 Napisano 26 Sierpień 2008 Autor Napisano 26 Sierpień 2008 dzięki panowiea jakieś inne propozycje?
radhar Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 Kolego rozważ jeszcze coś ze stajni Fisher'a np. F4. Sporo informacji można już znaleźć na necie o tym modelu. Osobiście bardzo mi przypadł do gustu, monetki i guziki czesze niemiłosiernie no i dwie cewki w zestawie (nie wiem jak jest teraz z tymi cewkami, jak kupowałem go to otrzymałem dodatkowo cewkę 8-calową). Porównania nie mam do innych modeli, ale osobiście sam stałem przed dylematem i wybór okazał się dla mnie trafny. Jedyny minus to dwie 9V do zasilania (warto ładowarkę + akum) bo dość drogie baterie oraz brak regulacji głośności, jeśli nie lubisz chodzić w słuchawkach.
hayabusarider Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 Fisher F5 -- jeśli chcesz mieć sprzęt z wyświetlaczem i z tonami, jeśli natomiast chcesz polegać wyłącznie na słuchu, najlepsze będzie w tej cenie TESORO CIBOLA !!Dodam że Tesoro to mistrz namierzania fanta oraz wagi piszczałki.Nic innego lepszego na monetki nie kupisz w tej cenie.
piotr777 Napisano 26 Sierpień 2008 Autor Napisano 26 Sierpień 2008 zastanawiam się nad Fisherem F5 ale są różne opinie co do niego i sam nie wiem... a podoba mis ten model
kokesh Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 Każdy będzie chwalił soje , dziwi że jeszcze nie pojawił się tu żaden producent albo lobbysta ,trzeba czytać forum i wysnuwać wnioski .Miałem podobny problem jakiś czas temu ale już wybrałem , jak na razie nie narzekam . Pozdro...
fabis94 Napisano 26 Sierpień 2008 Napisano 26 Sierpień 2008 z tego co się doczytałem to xterra 30 nie jest wiele głębsza kolego od kanarka, choc sam mam takiego ,tak jak poprzednicy coś z Hiszpani...
piotr777 Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Napisano 27 Sierpień 2008 ja się zastanawiam nad Fisherem F5 ale czekam na jakieś opinie na jego temat
radhar Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 Z opiniami na temat F5 to może być problem, bo to stosunkowo nowy model.http://www.youtube.com/watch?v=UWhYh7DurtwPozdr.Radhar
rebe Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 Ogólnie rzecz biorąc Fisher jest mało popularną firmą na naszym rynku. Co do F5 ciężko znaleźć obiektywne oceny - może dla tego że to nowy sprzęt.Więcej danych znajdziesz na zachodnich stronach.
longwood Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 fabis 94: moja x-30 łapie moniaki do ok 30 cm.Nie chodzę z miarką to się nie będę ośmieszał podawaniem co to centymetra, ale jak jest coś wiekszego, typu stary 'kopernik' to saperka nie starcza i musiałem sobie sprawić szpadel.
piotr777 Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Napisano 27 Sierpień 2008 ile kosztuje taka x 30 jakiś lik? możnapozdro
longwood Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 x-terra30 w vikingu kosztuje zdaje się 1100, prospektor jest bardziej na militarkę szeroko pojętąZa podanie linka dostane drugą kartkę:-)
piotr777 Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Napisano 27 Sierpień 2008 ok dzięki już znalazłem masz rację typowy na militarkę
hayabusarider Napisano 27 Sierpień 2008 Napisano 27 Sierpień 2008 chłopie, jak chcesz coś nowego -- to kupuj F5 , a jeśli jesteś minimalistą i konserwatystą to cibole i temat z głowy.
piotr777 Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Napisano 27 Sierpień 2008 nie kupuję w ciemno kolego chcę coś na drobnicę ale bagnetem tez nie pogardzę a tematy są po to żeby o nich rozmawiać i forum też od tego jest.
hayabusarider Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 Koleżko, napisałeś że interesuje cię zbieranie drobiazgów i kolorków, a wcześniej szukałeś kanarkiem-- miałeś podane na tacy , jedne z najlepszych wykrywaczy w tej cenie (do 1300zł-- Oczywiście jeśli chodzi ci o nowe).I czego jeszcze chcesz? Teraz ci się militarki zachciało?? o której nic nie pisałeś.Jeśli tak to : jeśli możesz kup Rutusa Proxime, jeśli nie poszukaj coś używanego, może Solarisa. To są sprzęty uniwersalne, które dobrze sobie radzą i z militarkąi kolorkami.Używanego zachodniego bez gwarancji, raczej bym nie kupował, bo różnie z tym może być. ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.