Skocz do zawartości

prosze o porade sparwie znalezisk militarnych

detekta8

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jestem mlodym niedoswiadczonym detektorystom naczytalem sie o karach grozacych za posiadanie wykopanych militariow typu naboje, bron, niewybuchy co z tym robicie zbieracie kolekcjonujecie mozna to sprzedac, oddac co z tym robic bo nie zalezy mi na takich gadzetach bo raczej nie sa mi one potrzebne interesuja mnie raczej odznaczenia bagnety takie sprawy. Prosze o pomoc.
Napisano
Co do niewybuchów to wiem że powinieneś je zgłosić na policję.No chyba że masz je juz w domu to lepiej nie bo byś miał jeszcze opieprz.Pozdro
Napisano
Żadna Policja!!! Było ostatnio na forum-kolega zgłosił na policję i w ramach podziękowań zrobili mu rewizję w chacie, że niby może mieć tego więcej w domu. Powtarzam któryś raz już-zgłaszać do wojska, żandarmerii itp., oni się tym zajmują i mają obowiązek się tego podjąć. Nie musisz się przedstawiać-i tak muszą się tym zająć-ew. sprawdzić!
Pomyślałbym też o powiadomieniu nadleśnictwa jeśli zostały znalezione w lesie a nie na np. polu etc...

detakta8-najważniejsza zasada jest jedna i niezmienna-nie bierz w łapki, a już najbardziej do domu!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie