Skocz do zawartości

Zdjęcie naszego samolotu część 11

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 403
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Bodziu00000 - tak sobie popatrzyłem na to zdjęcie z 02.12.2008 godz. 13:04:37 i ten wrak mi przypomina Westlanda Lysandera zestrzelonego zapewne gdzieś nad Francją w gorącym 1940 roku. Charakterystyczna muszka celwnika zamontowana na osłonie silnika, trójłopatowe śmigło, kadłub spawany z rur stalowych, oprofilowany w przedniej części blachą (niewidoczną na zdjęciu), w tylnej płótnem na listwach drewnianych (całkowicie spalonych)A wic najprawdopodobniej Lysander. Pozdrawiam
Napisano

Drugie..PWS-33Wyżeł"...błędnie zidentyfikowany jako PZL-38 Wilk"....czyli nic nowego -samoloty podobne do siebie a Wyżeł" miał być trenerem przed Wilkiem"

Napisano
Bodziu" - ja wiem że były i sam je już kiedyś zamieszczałem.
Ale zobacz tutaj{ http://odkrywca.pl/zdjecia-armaty-plot-75-mm-st-,220521.html#220521 }post z 2008-04-03 15:48:00 i 2008-08-17 11:12:34 to będziesz{bez urazy} wiedział z kogo biorę przykład {żarcik}. Starałem się przeglądać dokładnie czy któreś zdjęcie już było zamieszczane i najbardziej mnie denerwowało gdy któryś z kolegów i tak je wkleił. A poza tym, jak to już kiedyś dowodził kol. Jotes", lepiej zamieścić to samo zdjęcie pięć razy niż je przegapić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie