lina__90 Napisano 20 Sierpień 2008 Autor Napisano 20 Sierpień 2008 Witam! Dzis trafiłem taki oto nieśmiertelnik. Proszę o id. jednostki i stopnia właściciela.Bicia:2./M.Kp.Gr.E.B.514 (nad B litera A)pod spodem data 1933pzdr
coriolan Napisano 20 Sierpień 2008 Napisano 20 Sierpień 2008 2 Marschkompanie Grenadier Ersatz Bataillon 5142 kompania marszowa 514-go zapasowego batalionu grenadierów
lolekkbusko Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 Mam pytanie.JAk odnalezc w lexikon wehrmacht do jakiej wiekszej jednostki nalezal wlasciciel tej blachy?
coriolan Napisano 10 Październik 2008 Napisano 10 Październik 2008 Bataliony zapasowe były małymi fabrykami mięsa armatniego dla /z reguły/kilku jednostek.Po odnalezieniu w LdW strony właściwego batalalionu zapasowego masz prawie zawsze czynne" napisy - niebieskiego koloru z nazwami i n-rami jednostek,do których kierowano później przeszkolonych żołnierzy.Żołnierzowi - własćicielowi nieśmiertelnika batalionu zapasowego z reguły nie wydawano potem nowej blachy;ograniczano się do wpisu nowych danych do Soldbuchu,ale były też przypadki wydawania nowego nieśmiertelnika.
lina__90 Napisano 20 Sierpień 2008 Autor Napisano 20 Sierpień 2008 Witam! Dzis trafiłem taki oto nieśmiertelnik. Proszę o id. jednostki i stopnia właściciela.Bicia:2./M.Kp.Gr.E.B.514 (nad B litera A)pod spodem data 1933pzdr
Pytanie
lina__90
Witam! Dzis trafiłem taki oto nieśmiertelnik. Proszę o id. jednostki i stopnia właściciela.
Bicia:
2./M.Kp.Gr.E.B.514 (nad B litera A)
pod spodem data 1933
pzdr
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.