Gość Napisano 17 Lipiec 2002 Share Napisano 17 Lipiec 2002 A ja bym chciał wykopać Kettenkraftrada i oczywiście doprowadzić go do stanu używalności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lipiec 2002 Share Napisano 17 Lipiec 2002 Do Pana Akakgi!Ależ Panu nik nie każe szukać militariów, nikt Panu nie każe nic wydobywać. Nie musi Pan ponosić związanych z tym kosztów, robi Pan to z własnej nieprzymuszonej woli i jęczy Pan że ponosi Pan koszty ... prawda jest taka że każdy prowadzący jakikolwiek biznes ponosi związane z tym koszty ale nie uprawnia go to do działań poza prawem czy też na granicy prawa. Produkt dostosowuje się do podaży na rynku, jeśli nikt Panu nie zwróci kosztów to nie wydobywaj Pan - poczekaj na kogoś kogo na to stać. A wykjopywanie tylko po to aby opylić to za granicą to czyste złodziejstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lipiec 2002 Share Napisano 17 Lipiec 2002 Niemcy, hm, oddadzą co nasze i bedzie OK. Np. to co zdobyli w 39r. Piotr nie sadze zeby niemcy nam cokolwiek oddali.Minelo juz ponad 40 lat i malo co zesmy dostali! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lipiec 2002 Share Napisano 17 Lipiec 2002 Popieram Hatmanna, Akagi itd. bo smutna prawda jest taka, że najprościej być obłudnym. Państwo, patriotyzm, honor, tralala... Wykop czołg, wpakuj w niego kasę i to niemałą a potem oddaj do muzeum bo trzeba być uczciwym. Uczciwie to by było, gdyby państwo zwracało koszta renowacji. Taki numer to może przejdzie z pisotlecikiem. Jeśli kogoś stać na to, to niech to robi. Trudno, lepiej że stoi za granicą niż gnije w bagnie.Co do TKS - nie wiem, jaka jest aktualna cena, co do 50 tys USD to cena startowa i na to mam papiery.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lipiec 2002 Share Napisano 17 Lipiec 2002 Kolego RandomDlatego po raz kolejny pytam a skad taka cena? A dlaczego nie 5 milionow USD?Podchodzac do dysputy czytso akademicko - Kto mu kazal ten czolg wydobywac? I prosze nie gadac ze gdyby nie wydobyl to czolg by dalej gnil w bagnie. gdyby Muzeum wiedzialo o takim tropie to wydobyloby go samo. Czy to ze ktos zna miejsce ukrycia zabytkow upowania go do ustalania na nie ceny?E tam szkoda gadac. Kradnie panstwo, kradna obywatele, tlumaczenia nie maja zadnego znaczenia. Relatywizm doprowadzil do korupcji i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hartmann Napisano 17 Lipiec 2002 Share Napisano 17 Lipiec 2002 Panie Kamler taka cena stąd iż rrzeczony TKS jest własnością prywatną i został wystawiony na prywatną aukcję,co jest dozwolone.A skąd to wiemy???.Ano stąd że prowadzimy negocjacje i nie potrzebujemy aby ktoś oburzony sie w to wtykał.To że coś było kiedyś nasze to mało.Równie dobrze można się oburzać iż kolejny UKRADZIONY przez były Związek Radziecki TKS stoi na Kubince.Fakty są takie że można Go jedynie odkupić.Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lipiec 2002 Share Napisano 17 Lipiec 2002 Panie HartmannProsze o wybaczenie. Myslalem ze oferta dotyczy Pantery ktora ktos wydobyl i chce odsprzedac z ta zawrotna sume. Zostal wywolany temat niemeickiego czolgu i pojawil sie post dotyczacy TKSa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 17 Lipiec 2002 Share Napisano 17 Lipiec 2002 Odpowiadam więc.w temacie p. Keszyckiego- czy wywiezienie Pantery bylo w świetle prawa przestępstwem tym samym było nielegalne?Nie nie było !!!W Polsce, która na szczęście jest wbrew temu co wiekszość z obecnych tu wypisuje, państwem prawa nadrzędna zasadą prawa karnego jest zasada domniemania niewinności. Pytam się więc czy p. Keszyscki został skazany prawomocnym wyrokiem sądu? Nie nie został. Czy zrobił to nielegalnie? W świetle dokumentów jakie posiada, wątpię. Podobnie sadził federalny urząd kryminalny we Frankfurcie czy polska prokuratura. Dla mniej uwaznych została zmieniona całkowicie kwalifikacja czynu z zaboru mienia ( kradzieży) na nielegalny wywóz wartości podlegających cłu. A to zupełnie co innego. Jednocześnie prokuratura zmieniając w świetle przedstawionych przez p. Kęszyckiego dokumntów czyli dowodów uznała, że wywóz byl ten całkowicie legalny, t.j. Keszycki miał do tego prawo, jedynie powinien zgłosić wywożone wartości" do oclenia. Proszę bardzo jeżeli ktos chce niech się kłóci o zasadność z dwom wymiarami sprawiedliwości , polskim i nimieckim, mnie wystraczy obecne uzasadnienie.Tym samym, szanowni adwersarze, nazywajac p. Keszyckiego złodziejem sami narażacie sie na zarzut naruszenia dobrego imienia osoby trzeciej. Ktoś sobie życzy sprawe z powództwa cywilnego? Z góry zapowiadam, że prawdopodobnie przegra, więc radzę uważać z pomówieniami.co do innych odzynek"...... Skad Pan wie kto kryje sie pod pseudonimami ktore wystepuja na forum?..."To może by sie Pan z łaski swojej podpisał, co Panie Kammler. Jak łatwo sprawdzic ja to robię, a moje dane są powszechnie dostępne. A może ma pan cos do ukrycia??? czyżby sprzątnieto Panu ten sprzet sprzed nosa i stąd ta zawiść, więc po co sie przedstawiać......widze drogi kolego "akagi ze swiat exploracji i militarii ma sie krecic wokol ciebie,ale niestety nie jestes "pepkiem tego swiata! Twoje zarozumiale i egoistyczne wypowiedzi sa tylko przykladem twojej butnosci.zauwazylem tez ze sprawe tego "tks-a probuje sie swiadomie wyciszyc..."Panie harrys, nie kręci sie wokół mnie, powiem wiecej , wiekszość z poruszanych tu tematów nie intresuje mnie wcale. Ale pan probuje wypowiadać się w temacie, w który jestem osobiście wraz z Hartmannem zaangazowany, a na dodatek o którym , sądząc z tego co Pan wypisuje nie ma pojęcia. Bardzo przepraszam, ale z domu rodzinnego wynioslem naukę , ze jak ktos w dyskusji zabiera głos nie mając pojecia o czym gada vel piszę to znaczy , że jest conajmniej niespełna rozumu czyli , z przeproszeniem, idiotą.Tak więc, aby samemu na idiotę nie wyjść, nie wypowiadam sie na większość z poruszanych na tym forum tematów, chocby Riese, i oczekuję tego od innych. A pan swoje.......Aha , zaskarżenie o publiczne znieważanie tez sie nie boję. Wedle polskiego prawa publicznie mozna znieważyć godło, flagę, hymn, Prezydenta, Najwyższych użędników Państwowych, wartości powszechnie uznane za dobro narodowe. Obrzucenie kogos inwektywą kwalifikuje się najwyżej do sprawy z powództwa cywilnego. A poza tym , proszę dokładnie przeczytac w jaki sposób napisałem swojego posta.Aby zakończyc temat przepychanek słownych , przepraszam publicznie kolege harrysa za nazwanie go idiota w moich oczach, jednocześnie prosząc go o zwrocenie uwagi na mertorycznośc swoich wywodów.A co do tajemnicy wokół TKS'a. Czy ktos kiedys słyszał o tajemnicy handlowej i poufności w negocjacjach? Podejrzewam, że wszyscy, więc...Kiedy tylko TKS przekroczy polską granice, wszyscy zainteresowni na tym forum zostaną o tym powiadomieni, obiecuję. Jak nam sie nie uda, tez o tym napiszemy. Jacek Haber - akagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lipiec 2002 Share Napisano 17 Lipiec 2002 Z jednej strony jak czytam takie watki tomnie cos trafia Niemozna odmowic Keszyckiemu racjii bo z tego co sie ojetuje to tego zlo mu to on ma I moze cos z tego zlozy chwala mu zato z drugiej strony opchnal pantere –bialego kruka i to A (moja ulubiona wersja chos choruje na bergerpanthere) do jego chandlu niemoge sie przyczepic bo kazdy chce zyc jak moze pozostaje mi wiezyc ze amerykanin jej nie ustandardowi (nie mam o nich najleprzego zdania) Wszystkim ktozy sie obuzaja ze nic nie laduje w muzeach polecam historie sdkfz 251 (wydobytych z pilicy jeden opchniety 2 pomalowany w zeszlym roku =po 10 latach) z MWP (juz sie boje o tego sdkfz 7/2) jedyna nadzieja sa zbiory prywatne badz fundacje bedzie klasa (nie kasa) lecz kolejny problem parwo dlatego idealem w tej chwili bylo by skupienie prywatnych zbieraczy wokol poznania lub tomaszowa (tylko duze kolekcje sie licza)Aki , Lechu nasze podejscie do pantery wytlumacze na przykladzie na forum pojawia sie temat 7TP (a w sierotku)Panowwie wykopalem 7TP(zdjeciez podpisem nastepujacym)sprzedaje do stanow botam daja najleprza cene a 7TP nie jest obiektem moich westchnien tak wiec rozumcie podejscie innychKammer z tego co sie orjetuje (a nie jestem w tym mocny) to 50 000 za ciekawy okaz to raczej nie wysrubowana cena Aki co trzeba uzyskac by legalnie wywiezc zabytek? Piszesz o sprwie kopol czy pantery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lipiec 2002 Share Napisano 17 Lipiec 2002 Cholera ! Ludzie , czy już nie umiecie normalnie dyskutować. Ja również zajmuję się business'em na niezłą skalę i wiem co to za czekolada nadziewana. Mówicie , że facet jest taki czy siaki, sprzedaje , remontuje. No właśnie COŚ ROBI , (mam nadzieję , że w dobrych intencjach) a nie tylko miele ozorem. Dziennikarze Panowie, są jak pieczarki . W gówn..e siedzą i gów...o wiedzą. Prowadziłem przez pewien okres redakcję miesięcznika a i o TV zachaczyłem , poznałem to TOWARZYSTWO wzajemnej adoracji. Uwaga na palce ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Lipiec 2002 Share Napisano 17 Lipiec 2002 Poniosło mnie to i ortografia do d...y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lipiec 2002 Share Napisano 18 Lipiec 2002 do kolegi lub kolezanki o nicku Kammler.Mam pytanie skąd wpadłeś na pomysł takiego nicka, czy moze interesujesz sie kolega hansem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Lipiec 2002 Share Napisano 19 Lipiec 2002 Bardzo interesuje sie kolega obergruppenfuhrerem. Czybysmy mieli zbiezne zainteresowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Lipiec 2002 Share Napisano 19 Lipiec 2002 Chciałbym dołączyć parę słów od siebie.Nie znam się na prawie tak jak moi przedmówcy. $$$$i jeszcze raz$$$ <czarna magia> może nie dla wszystkich ale dla mnie tak.W świetle prawa może się mylę " napewno p.Kęszycki pilnując swoich spraw ,legalnie spełnił wszystkie obowiązujące przepisy prawne.Aby nie owijać w bawełnę napiszę to krótko uczynił to co uczynił" i miał rację .Po co marnować sprzęt jak jest , była sposobność legalnego sprzedania komuś kto napewno troskliwie zaopiekuje się nim i doprowadzi go do porządku.To sprzedał,bo nikt nie był tym zainteresowany(a teraz robi się z Niego z p.Kęszyckiego spekulanta" Sprzedał , ok wyjaśnił że nie stać go na renowację i utrzymanie parku maszynowego. Czy to jest trudno zrozumieć ? Przecie to wyjaśnił w Swoim wywiadzie.Popieram działania p.Kęszyckiego,sam czasami znajduję różnego rodzaju sprzęt , albo uzbrojenie i nikomu tego nie zgłaszam z błachej zresztą przyczyny ,nie chcę się tłumaczyć : co znalazłem ile znalazłem,czy nie ukryłem czegoś a na cholerę Mi potem wezwania rewizje itd.itd .Ja się nieprzyznaje co ukrywam przed prawem" a gość ma tę cywilną odwagę że informuje publikę co robi , co ma zamiar zrobić ....i ja to popieram.Z poważaniem dla gremium :Viking Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.