a.korbaczewski Napisano 11 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2008 Na schronach i nie tylko Regelbau różnych typów, np. R501 znajdują się czasem „piramidki” z otworami do montowania czegoś (anteny, peryskopu i inneych). Mam tu kilka zapytań: co w tych otworach montowano?, dlaczego są dwa czy np. wstawiano peryskop SR 9 i antenę, czy 2 anteny czy 2 peryskopy itp.? No i czy rura znajdująca się wewnątrz betonowej osłony była standardowa tzn. dla anteny i dla peryskopu zawsze taka sama czy też były to różne rodzaje montownia.Oglądałem taki schron w Tamie Brodzkiej, nie miał betonowych piramidek ale 2 rury i przygotowane zbrojenie do ich wylania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 11 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2008 a tu foto takich piramidek tylko na innym schronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagmin Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 Rury w piramidkach na foto to wyprowadzenia anten.Dla peryskopu przeznaczone były inne, zdecydowanie większej średnicy, montowane w stropie nad izbą (a nie przedsionkiem), oraz stosowane po jednym egzemplarzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 12 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2008 peryskop SR 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 12 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2008 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herring Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 W Tamie Brodzkiej to R668, a nie 501.W piramidkach" montowano tylko i wyłącznie anteny.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 12 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2008 no nie chce jakoś polemizować bardzo z tym R668 ale na onrazku który załączyłem jest właśnie R668 (tak się mi zdaje) i jest trochę inny niż R501. I własnie w Tamie był trochę inny niz ten na obrazku.czym się różnią według ciebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 12 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2008 a czy to jest 501?-wentylator po lewej od drzwi-wejście na środku ściany-2 rury- piramidki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 12 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2008 http://kaczorek.easyisp.pl/pisz/fort/ty668.htmhttp://kaczorek.easyisp.pl/pisz/fort/ty501.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beermaster Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 zabezpieczenie peryskopu[IMG]http://i38.tinypic.com/10ru9fd.jpg[/IMG] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a.korbaczewski Napisano 13 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2008 dodam jeszcze że:- brak (chyba) strzelnicy wewnątrz, takie foto zrobiłem że jej na nim nie widać.- nie widac śladów wyjścia awaryjnego, choć po prawej stronie jest przysypany i rośni etam drzewo, własnie w miejscu gdzie mogłaby byc studzienka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.