Skocz do zawartości

Wykrywacz dla początkującego.

mg45

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Jestem nowy i jeszcze nie am wykrywacza. Szukam na początek czegoś taniego bez powalających osiągów. Jaki można kupić wykrywacz do 300 zł? Zastanawialem się nad wykrywaczem jabel ale czy ma on dyskryminację?

co sądzicie o tym?
http://www.allegro.pl/item411049392_profes_wykrywacz_metali_do_1_7m_kurier_fa_vat.html

i pytanie, cy to jest taki sam?
http://www.allegro.pl/item410290003_wykrywacz_matali_metalu_wykrywacze_detektor_gratis.html

z góry dzięki za pomoc
Napisano
Witam,ten sprzęt to tzw.adziewiak",ja osobiście nie polecam Ci go.Szukaj czegoś w firmach:Garret,Fisher,Minelab,sprzęty sprawdzone warte swoich cen.
Wstrzymaj się dołóż troszkę do tych 300 i kup coś porządnego.Pzdr.
Napisano
Nie jestem i nie będę profesjonalistą, chcę po prostu trochę połazić w wolnym czasie z wykrywaczem, nie nastawiam się na jakieś radiostacje wykopane na dwóch metrach, może gdzieś jakaś klamerka albo coś takiego. Raczej nie będę wydawał na wykrywacz więcej niż 300 zł.
Napisano
Witam. Sam opis aukcji wszystko nam mówi Profesjonalny" Zdecydowanie odradzam obydwa. Podaj jeszcze czego chcesz szukać. Jabel nie ma dyskryminacji. Na początek to lepiej dozbierać pare złoty i kupić ACE 150.
Napisano
Mnie wydaje się że mg45 to jeden z tych co próbują zacząć wielką przygodę, wychodzą w teren dwa razy nic nie znajdując i po przygodzie.Co do wykrywacza to tym badziewiem które pokazujesz napewno szybko się zniechęcisz proponuję ci ACE 150
Napisano
Znam osobę co zaczynała od takiego wykrywacza i już kilka lat się nie zniechęca. Teraz ma chyba sapera ale jakiego nie wiem dokładnie. Zobaczę jeszcze jaki kupię, może dozbieram do ace, a jak nie to zacznę od tego. Jeśli mi się spodoba to wtedy kupię ace.
Napisano
mg45 widze że jesteś nastawiony na tem sprzęt i nie dociera do ciebie ze to badziew, więc kup sobie ten profesjonalny wykryywcz" a napewno bedziesz rozczarowany.
Napisano
dokładnie w auchan są o podobnych osiągać za 90zł i 210zł jesteś do przodu
generalnie to dozbieraj troche i kup ace jak nie 250 to chociarz 150 nawet używke przynajmniej jak ci się hobby nie spodoba po 2 wypadach to nie stracisz kasy bo to sprawdzone sprzęty i zawsze da się je sprzedać a jak sie spodoba to ace zostawisz żonie/dziewczynie a sam kupisz coś lepszego

a po tych co chcesz kupic to jedynie ci się okurzą w piwnicy bo raczej nikt sie na niego nie skusi

i generalnie nie zrażaj się po pierwszych wypadach że nic nie znalazłeś u mnie też było że znajomi targali monety garściami a ja wracałem z polmosami :-)
  • 3 weeks later...
Napisano
Poszukaj w dziale OGŁOSZENIA. W chinszczyzne nie ma co inwestowac. Polecam dobrego elektryka. On ci zlozy lepszy sprzet niz te badziewia z marketu:)
Napisano
jeden i drugi to niezłe wysysacze" :P ja bym sie za nie nie brał.
Kuzyn ma Bounty huntera pioneera, na początku sie zdawało że łuski z 5 cm nie wykryje, ja mu odradzałem, ale kupił. pierwsze wyjście cała garść łusek, 6 monet.
drugie wyjście 3 monetki wieczko od menaszki carskiej i łuski
trzecie wyjście 4 monetki i jak zwykle pełno łusek

znalazł na 3 wypadach 13 monet, wieczko i rożne jeszcze inne pierdółki, za taką kase bym ci polecał tego pioneera, jak jestes zainteresowany pisz na priva, kuzyn chce sprzedac za 200 i kupic cos lepszego bo mu sie spodobało.
Napisano
proponuję dozbierać i kupić ace150, ja takowy kupiłem i nie żałuję osiągi podobne do ace 250 ale trzeba go ustawić na max.obroty, jestem początkujący i co wyjście to mam coraz lepsze fanciki, bo mam coraz lepsze miejscówki!
ace 150 to kombajn na monetki, łuski i biżuterię ja gwizdeczek wykopałem z 30cm!
na początek do nauki i na zapał na dalsze poszukiwania w sam raz, kup sobie ace 150 używaną i nie pożałujesz!
Napisano
Już postanowiłem-kupuje ace150. Na początek super sprzęt, miałem okazję teraz z takim trochę pochodzić i spodobało mi sie. Jeszcze jakieś dwa tygodnie i kupuje.
Napisano
ja tez chodzilem z tym pioneerem taka plazowka a monety ciagnie i kilka klamerek i odznak na niego wyciagnelem ale nadaje sie tylko na kolor na all metal to lipa.
  • 3 weeks later...
Napisano
ja używam AC 150 od roku , jestem z niego bardzo zadowolony , nadaje się bardzo na militaria z monetkami trochę gorzej ale też się trafiają ,
sprzęcik prosty w obsłudze i świetnie nadaje się na pierwsze kroki ,
Napisano
Witam z checia dolacze sie do tematu...wiec ja kupilem tzw adziewiak" za 200 zl, dokladnie Bounty hunter Junior...na poczatku podchodzilem do tego sceptycznie, oczywiscie nie zniechecilem sie do dalszych poszukiwan, za kazdym razem znajduje coraz wiecej łusek,a nawet trafilo sie kilka monetek.W sobote przejde sie do lasu to mam nadzieje ze znajde co nieco;)
Wiec drogi mg45, tak naprawde sprzet nie jest tak wazny, licza sie checi, szczescie i przedewszystkim dobra zabawa:)
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie