Skocz do zawartości

Druga strona Powstania Warszawskiego

AKMS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Indian Chief: To może należy ukarać tych chłopów co zamiast Niemca dobić, to go jeszcze nakarmili i przygarnęli pod swój dach ?? Nienawiść jest zła teraz tak samo jak była zła ponad 60 lat temu. Odgrywanie się na Niemcach za to co uczynili ich przodkowie nie ma sensu. To były złe czasy i nie ma co o tym zapominać, ale trzeba żyć dalej.

A co do tego co mówi Pyra o rekonstruktorach WH i SS to się zgadzam w 100%. Nigdy bym tego na siebie nie ubrał, bo te mundury symbolizują ludzi którzy mordowali naszych rodaków. Nie wiem co ludzi ciągnie do biegania w niemieckim mundurze. Tylko tyle dobrego, że polscy rekonstruktorzy mają do kogo strzelać".

Pozdrawiam
Hood
Napisano
Tak sobie czytam panie Hood jak piszesz że czegoś byś na siebie nie włożył i dobrze bo nikt ci nie każe.
Czepliwość odnośnie grup niemieckich jest tak na wyrost że nic tylko płakać się chce szkoda że nikt tak się nie czepia rosjan hehe ale mniejsza z tym.

Dla zwykłego człowieka możliwość zobaczenia na Żywo obywatela w nimieckim mundurze z bronią czy coraz częściej zmechanizowane jednostki jest niczym innym jak żywą historią której nie zaznasz w domu.
Zobacz że GRH zazwyczaj odtwarzające jakąś jednostkę wiedzą o niej tak wiele że dech zapiera w piersiach i właśnie dzięki piknikom czy inscenizacjom historycznym masz możliwość uczestniczenia w czymś niebywałym.
Wszak to o czym czytałeś czy widziałeś w tv masz na żywo przed oczami.
Więc proszę dajmy sobie spokój już z czepianiem się ludzi o to że przywdział mundur Niemiecki.
pozdrawiam Kurt
Napisano
Przy twoim nicku, Kurt, już mnie nic nie zdziwi, nawet jak napiszesz że jesteś z Breslau lub z innego miasta.

A właśnie Rosjan czepiają się wszyscy coraz częściej, niedługo Niemcy" bedą musieli wydzielać ludzi do ekonstrukcji" ACz. Tylko ciekaw jestem, czy założyli by pasiaki oświęcimskie, i to bardzo.

Bo znam kilku eko" którym coś odbiło i ...eh, za dużo pisania, jeszcze sobie wrogów zrobię.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie