płomyk Posted August 5, 2008 Author Posted August 5, 2008 witam drodzy koledzy po elektrolizie i wyczyszczeniu szczotka druciana i wymyciu fantu (np magazynek) wrzucam go do ropy , wyjmuje na 2 dzien chce go przejechac smarem a tu pojawiły sie plamki czerwone tak jakby rdza identyczny wyglad ale to nie to schodzi po dotknieciu palcem??? co to jest co sie wytwarza???? prosze o info:) :) :)
fraktal Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Ropa nie powinna nic robić. Pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy, to że do oleju opałowego aby go odbarwić i sprzedawać jako napędowy dodaje się kwasu chyba siarkowego. Nie wiem.
Cyrograf15 Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Prawdopodobnie to wstaje" niedoczyszczona rdzda pod wpływem namoczenia.Wojtek
MrSmith Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Też miałem coś takiego ostatnio. Z carski dwuwarstowego guzika (tylko umyty) włożonego do torebki wyciekło po kilku miesiącach coś rdzawoczerwonego.Pierwsze skojarzenie - guzik krwawi :).
piotr777 Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 w rdzy tworzą się pory w których odłożyła się woda po jakim czasie woda wydostaje się na zewnątrz i z tego powodu takie zjawisko często spotykane na stali.pozdro
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.